Videodagbog: Skarpe krav er udvekslet med regionerne

Overenskomstforhandlingerne er i gang, og FOA har netop udvekslet krav med regionerne. Et sundhedsvæsen i udvikling og flere attraktive arbejdspladser er nogle af de overordnede mål. Se forbundsformand Mona Striibs videodagbog.

Om end virtuelt over Microsoft Teams, som forbundsformanden kalder ”noget usædvanligt,” så ændrede det ikke på, at der blev stillet skarpe krav til arbejdsgiveren i regionerne, RLTN, for at sikre bedre arbejdsforhold for FOAs medlemmer.

”Vi er sådan set enige om mange af de overordnede mål. Vi skal have attraktive arbejdspladser, hvor medarbejdere kan løse kerneopgaverne godt, og vi skal have et sundhedsvæsen, der udvikler sig,” siger Mona Striib i sin videodagbog om OK21

Vores medlemmer skal synes, det er attraktivt
Spørgsmålet bliver dog, om parterne kan blive enige om, hvad der skal til for at nå de mål, lyder det fra forbundsformanden.

”Det bliver spændende, om vi så også kan blive enige om, hvad der skal til, for at vores medlemmer synes, det er attraktivt at være på de arbejdspladser. Og hvordan vi sammen kan udvikle sundhedsvæsenet.”

Højre løn og mere uddannelse
Blandt FOAs tværgående krav til de regionale overenskomster er en højere og mere retfærdig løn og en ret og pligt til uddannelse for FOAs ufaglærte gruppe.

”Vi glæder os til at gå yderligere ombord i det, og I vil høre mere fra os,” siger Mona Striib