”Pandemien har skærpet vigtigheden af hygiejnisk rengøring”

Høj hygiejne forudsætter høj faglighed, og begge er dybt nødvendige for udførslen af andre velfærdsopgaver, pointerede Pia Heidi Nielsen, sektorformand i Kost- og Servicesektoren i Facebook Live torsdag.

”Vil I, og i så fald hvordan, oplyse samfundet om, at influenza, MRSA, tuberkulose, fnat og så videre smitter ligesom corona – og at hygiejnisk rengøring altid er aktuelt og ikke kun ved corona?”

Sådan lød et af spørgsmålene til formanden for FOAs Kost- og Servicesektor, Pia Heidi Nielsen, da hun torsdag deltog i en såkaldt Facebook Live om de udfordringer, som corona fortsat skaber for ansatte inden for sektoren.

Fra formanden var svaret klart, at det er en pointe, som hun rejser flittigt rundt med blandt på samtlige niveauer mellem både lederne på medlemmernes arbejdspladser og politikerne på Christiansborg.

”Noget af det, vi er blevet mødt med i sektoren, er den opfattelse, at rengøring, det kan alle udføre. Men det kan man ikke, og det har denne coronapandemi netop vist. Det at have et fagligt kendskab til hygiejne, og til hvordan man udfører hygiejnisk rengøring, det er et vigtigt element i at bryde smitteveje og forebygge infektioner,” siger Pia Heidi Nielsen i udsendelsen.

Corona-erfaringer med ved forhandlingsbordet
Det gælder altså også, når det engang ikke længere er corona, som vi skal til livs. Derfor spejler erfaringerne fra snart et år med corona sig også ind i de aktuelle forhandlinger om fornyelsen af medlemmernes overenskomster.

”Noget af det, vi har med ind til bordet, er uddannelseskrav. For uddannelse og faglige kvalifikationer er vigtige. Som nyansat er det vigtigt, man får en introduktionsoplæring og også faglige kurser, netop så man kan håndtere hygiejne og rengøring korrekt,” siger sektorformanden.

I Facebook Live-udsendelsen blev der også svaret på spørgsmål om værnemidler, talt om tests, vacciner og hjemsendelser.

Se den fulde Facebook Live og find også svar på flere spørgsmål om corona her på foa.dk.