Skilt med ordet "Konkurs" blandt breve på en måtte.
Det er ikke den første konkurs i Kære Pleje. Også tilbage i 2014 gik virksomheden konkurs - dengang i virksomhedens afdeling i Kolding.

Ny konkurs i privat plejefirma

Kære Pleje Fredericia er gået konkurs efter tabt udbudsrunde.

Det private plejefirma Kære Pleje Fredericia er gået konkurs. Det sker efter virksomheden bød ind som leverandør af personlig pleje og praktisk hjælp i Fredericia Kommune i 2019.

Der er altså ikke tale om borgere, der lige nu står uden hjælp og medarbejdere uden job, som vi ellers har set tidligere i forbindelse med konkurser på plejeområdet.

”Det er altid trist, når en virksomhed må dreje nøglen om. Det positive her er, at der ikke nogen borgere eller medarbejdere, der bliver berørt af konkursen i denne omgang,” siger næstformand i FOA Thomas Enghausen.

Konkursen er nummer 56 i den private ældrepleje ifølge Konkursindex

Sagde nej til underbud

Et andet selskab tilbød en lavere pris, som kommunen valgte at godkende - en pris, som Kære Pleje Fredericia ikke ville levere til. Virksomheden lukkede derfor ned i Fredericia og kørte videre i andre kommuner. Se et overblik over sagen her.

”Det er en svær men rigtig beslutning, når virksomheder nægter at deltage i et ræs mod bunden, hvor prisen og ikke kvaliteten er den afgørende faktor,” siger Thomas Enghausen.

Kære Pleje har tidligere trukket sig fra Odense Kommune og leverer nu udelukkende i Kolding Kommune.

Nye udbud skal have fokus på kvalitet

Kære Pleje valgte at klage over udbuddet og kommunen valgte sidste år at lade udbuddet gå om.

I det nye udbud, hvor vinderen bliver offentliggjort sidst i denne uge, har kommunen lagt lidt mere vægt på kvaliteten. Vinderen bliver den, der har afgivet ’Det økonomisk mest fordelagtige tilbud’, hvor prisen vægter 70 procent og kvaliteten 30 procent.

”Det er bedre end det oprindelige, der udelukkende fokuserede på prisen, men hvorfor man i et genudbud ikke tager skridtet fuldt ud og lader virksomhederne konkurrere på kvaliteten som vigtigste parameter, er mig uforståeligt,” siger Thomas Enghausen.

Han opfordrer alle kommuner til at lade leverandører dyste på kvalitet frem for prisen i udbud.