De ansatte i den private børnehave Tinytots er nu sikret en ordentlig løn. Det sker efter, at firmaet har indgået overenskomst med FOA.
Den private børnehave Tinytots har indgået overenskomst med FOA. Det har sikret de ansatte en ordentlig løn.
Foto: Klaus Lange

Privat børnehave indgår overenskomst med FOA

De ansatte i den private børnehave Tinytots er nu sikret en ordentlig løn. Det sker efter, at firmaet har indgået overenskomst med FOA.

Den private børnepasningsordning Tinytots har indgået overenskomst med FOA. Det betyder, at de ansatte fra 1. november er sikret lønvilkår, der svarer det niveau, der er kendt på området for privat børnepasning.

Det var lønninger på helt ned til 80 kroner i timen, ingen pension og ingen løn under barsel, der blandt andet fik FOA og LFS, der en lokalafdeling for pædagogisk personale i København, til at varsle konflikt per 1. november. Den er nu afblæst.

Aftale vækker glæde
Overenskomsten med Tinytots, der driver private daginstitutioner i Københavns Kommune, glæder FOA og LFS:

"Jeg er rigtig glad for, at vi efter et års intensive forhandlinger nu har underskrevet en overenskomst, der sikrer alle ansatte en ordentlig løn," siger Thomas Enghausen, der er formand for Almenområdet i LFS, til Fagbladet FOA.

Tinytots ser fremad
Hos Tinytots ser ejerne frem til samarbejdet.

”Som en udenlandsk virksomhed kan det være svært at blive klog på gældende regler. Vi har hele tiden haft et ønske om at nå en fælles løsning. Nu ser vi frem til samarbejdet,” siger partner i Tinytots, Debarshi Mukherjee.

Tinytots har meldt sig ind i Selvejende Private Institutioners Administrationsselskab (SPIA), der torsdag har indgået overenskomst med FOA om løn og ansættelsesforhold for de ansatte i Tinytots.

Tinytots driver fire såkaldte storordninger i København med otte børn i hver. En storordning er en særlig type privat pasning, hvor der maksimalt må være otte børn.

Læs også: 'Varsler konflikt mod privat børnehave'