Min praktik i højsikret specialafsnit

Mød Christina, der er ved at uddanne sig til sosu-assistent og få hendes fine historie fra en praktik, der først virkede skræmmende, men endte helt anderledes end forventet.

Christina NielsenJeg har lige afsluttet min 2. praktik på et højsikret specialafsnit.

På min første dag var jeg hunderæd! Der havde lige været et overfald på Ringbo - og jeg var sikker på, at jeg skulle ind til voldspsykopater og øksemordere, der var fuldstændig rablende vanvittige!!

Men det endte faktisk med, at blive den fedeste oplevelse og min bedste praktik! Alle patienterne var så søde og imødekommende, og gjorde alt hvad de kunne, for at medinddrage mig i de ting, der foregik på afdelingen. Da jeg på min sidste dag skulle sige farvel var det med kram og tårer og ønsker om en god fremtid for mig!

Hvad var det vigtigste du lærte i din praktik - fagligt?
Forståelsen af psykiske lidelser og patienter med psykiske lidelser. Jeg var bange for dem før, men ved og forstår nu, at de er almindelige mennesker med en sygdom, der hæmmer dem. Og så har jeg lært, hvor vigtigt et værktøj kommunikation og aktiv lytning er!

Hvad var det vigtigste du lærte i din praktik - menneskeligt?
At være mindre fordomsfuld! Og balancen mellem, at være professionel og personlig.

Hvad er det vigtigste råd til din efterfølger, der skal starte i den praktik, du lige har beskrevet?
Til dig der skal i psykiatrien: det er slet ikke så skræmmende! Du møder mennesker, som rigtig gerne vil give noget af sig selv - så tag imod!

Og vær åben overfor dem. Det skader ikke, at du også giver noget af dig selv..

De har brug for, at vi er der for dem! Især som elever, da vi ikke er de "farlige" ( læger, medicinansvarlige, psykologer).

Lad være med at stille en masse krav - de skal nok komme til dig og åbne op, og det får du en masse læring ud af!! Giv dem tid.