Noget om helte

Livet er morgengave… og det er et barn også, selvom hun kom en sen tirsdag aften på et corona-tomt OUH.

Efter 11 måneder væk fra min pind i FOA, er det også en gave at komme tilbage, altså i en mere overført betydning, for i skrivende stund er alle i FOA Sydfyn fortsat hjemsendt.

Jeg havde sådan glædet mig til at se medlemmer og tillidsvalgte igen, men vi skal passe på os selv og hinanden, så det må vente tålmodigt.

En orlov giver mulighed for at betragte verden hvor jeg kunne tage min politiske FOA-hat af.

Jeg har kunne betragte hvordan sektorens medlemmer, på trods af smitterisiko, fortsat troligt passer sit arbejde og kæmper for at få lov til at gøre den forskel, der betyder så meget for dem, der har brug for det. Hverdagshelte!

Sundheds- og servicesektoren har i den grad været i vælten af flere omgange, og jeg har hørt mig selv gentage mit mantra igen og igen – ”ingen går på arbejde for at gøre sit arbejde dårligt” – og det holder jeg fast i. Forråelse skyldes mange ting, og er ikke en bevidst handling, men nu ser vi fremad for 2021 bringer stort med sig.

Corona og Vaccine buldrer derudaf side om side, og mange af sektorens medlemmer er allerede vaccineret første gang. Det var et held at nogle fremsendte vacciner viste sig at indeholde flere doser end planlagt, og man kunne derfor vaccinere flere, her er jeres fleksibilitet OGSÅ guld værd.

I sektoren hører vi gerne fra jer hvis I har spørgsmål til vaccinestrategien eller oplever udfordringer, så vil vi bringe det videre til følgegruppen i sundhedsstyrelsen.

2021 byder også på overenskomstforhandling, og vi ved ikke så meget endnu, men en ting er sikkert – jeres hårde arbejde skal belønnes.

Jeg ser frem til at tage fat igen, og glæder mig til at se jer alle snart.