Da Michelle Olsen kom i tvivl, om hun havde fået den rigtige løn, gik hun til sin tillidsrepræsentant Fjóla Ásgeirsdóttir og bad om et løntjek.
Foto: Mark Knudsen/Monsun

Jeg regnede med, at der var styr på det

Hver anden oplever fejl på lønsedlen. Michelle Olsen var en af dem.

Michelle Olsen havde ikke skænket det en tanke, at der kunne være fejl på hendes lønseddel, og at hun ikke fik de penge, hun var berettiget til. 

”Jeg har ikke så meget forstand på det”, som hun siger. 

Først da kollegerne på Kastanjehaven på Frederiksberg begyndte at tale om, at de mange ændringer i vagtplanen gjorde det svært at overskue, om lønnen var korrekt, bad hun sin tillidsrepræsentant om et  løntjek. 

Det viste sig at være hårdt tiltrængt. Løntjekket afslørede manglende tillæg for ekstravagter og ændringer i arbejdsplanen, som Michelle Olsen nu langt om længe har fået efterbetalt. 

Hver anden oplever fejl

Michelle Olsen er ikke alene om at have svært ved at overskue sin lønseddel, og hun er langt fra den eneste, der har oplevet fejl. Undersøgelser har vist, at det er sket for hver anden lønmodtager i Danmark.

”Jeg skulle nok have sat mig mere  ind i det i stedet for bare at tjekke, om jeg fik det, jeg plejede”, siger Michelle Olsen, der ikke var opmærksom på, at hun for eksempel skulle have tillæg, hvis en ændring i vagtplanen ikke blev varslet i tide.

”Jeg regnede med, at der var styr på det”.

En halv million kroner 

Sammenlagt har de 20 kolleger på Kastanjehaven fået efterbetalt mere end 500.000 kroner. Michelle Olsen har nu bedt om endnu et løntjek, der går længere tilbage for at sikre sig, at fejlene ikke har stået på igennem længere tid. Og fremover vil hun selv være mere på vagt.

”Jeg vil være meget mere opmærksom, når der sker ændringer i vagtplanen, og om det passer med det, der står på min lønseddel”.