social- og sundhedsassistent Bente Svensson
Social- og sundhedsassistent Bente Svensson vil aldrig glemme den 27. december 2020

En historisk dag

Beboerne på Omsorgscenteret Kærbo i Ishøj var blandt de allerførste, der blev vaccineret i Danmark. Det var en dag, personalet aldrig vil glemme, fortæller social- og sundhedsassistent Bente Svensson.

Den 27. december 2020 er en dag, der har skrevet sig ind i danmarkshistorien. Den længe ventede coronavaccine blev taget i brug for første gang, og hele landet så med, da tre borgere i henholdsvis København, Odense og Ishøj fik det første stik.

På Omsorgscentret Kærbo i Ishøj blev beboer Jytte Frederiksen stukket under overværelse af selveste statsminister Mette Frederiksen, der fulgte med på en iPad.

En dag vi aldrig glemmer

Den søndag er en dag, personalet aldrig vil glemme, siger social- og sundhedsassistent og daglig afdelingsleder Bente Svensson, der var til stede på dagen.

”Det var en fantastisk dag! Det var en historisk dag, som vi fik lov at være en del af. Alle var glade hele dagen, og alle var motiverede. Der var en stemning af, at nu går vi en ny tid i møde”. 

Venter med længsel

Bekymringen for smitte har kastet skygger over beoernes og personalets hverdag i mange lange måneder, så alle er lettede over, at det snart er slut, fortæller Bente Svensson.

Beboerne skal vaccineres to gange, før der kan åbnes helt op for pårørende, og værnemidlerne kan lægges på hylden, men nu kan der skimtes lys forude.

”Vi ved endnu ikke, hvornår alle de kolleger, der har sagt ja, kan blive vaccineret, men de venter med længsel”, siger Bente Svensson.

Må ikke overtale

Som leder må hun ikke forsøge at overtale de få medarbejdere, der umiddelbart ikke vil vaccineres, men derhjemme har hun fået omvendt en skeptisk søn.

”Han kom hjem fra efterskole og var pludselig blevet meget nervøs for at skulle vaccineres. Men han er omvendt nu”, griner Bente Svensson, der slet ikke kan komme i tanke om en eneste grund til ikke at blive vaccineret.

”Jeg har 100 procent tillid til vaccinen og ville aldrig drømme om ikke at lade mig vaccinere. Vaccinen er første skridt mod den hverdag, vi alle sammen savner så meget”.