Det lille stik

Marianne Gade Nielsen og Rosemarie Rosales er to af de overvældende mange social- og sundhedsansatte, der har sagt ja tak til at lade sig vaccinere mod covid19

Marianne Gade Nielsen er social- og sundhedshjælper på ældrecentret Højstruphave i Vallensbæk.

Højstruphave var et af de allerførste steder i ældresektoren, hvor corona stak sit grimme fjæs indenfor, og Marianne Gade Nielsen var derfor ikke et øjeblik i tvivl, om hun skulle tage imod vaccinen, da hun fik den tilbudt, fortæller hun.

”Hverdagen er så småt ved at indfinde sig på Højstruphave. Men jeg skal begynde på uddannelsen til social- og sundhedsassistent om kort tid og skal rundt mellem mange forskellige borgere og vil derfor vaccineres ikke kun for min egen, men også for borgernes skyld”.

Arbejdstid eller fritid

”Jeg er blevet vaccineret i min arbejdstid, men ville også have sagt ja, hvis det skulle foregå i fritiden”, siger Marianne Gade Nielsen, der med egne ord glæder sig ”helt vildt” til at slippe af med visir og maske.

Hun har ikke hørt om kolleger, der har sagt nej tak til vaccinen, men hun har heller ikke spurgt, fortæller hun.

”Jeg har fortalt, at jeg selv ville vaccineres, og at jeg vil opfordre andre til at gøre det samme. Men hvis de siger nej, er det det”.

Nervøs for bivirkninger

Rosemarie Rosales, der er social- og sundhedsassistent-elev i Høje-Taastrup Kommune, var lige ved at sige nej i første omgang.

”Først tænkte jeg, at jeg ville vente lidt, fordi jeg var nervøs for bivirkninger. Men jeg valgte at sige ja alligevel, fordi jeg gerne ville have det overstået. Og jeg har ikke mærket andet end lidt ondt i armen”, siger Rosemarie, der nu kan berolige sin familie.

”De har også været lidt nervøse, men jeg har sagt ”bare rolig – der sker ikke noget”. Jeg er jo sund og rask stadigvæk”.