Maria Scalvini og Freja Pultz Johansen
Tillidsrepræsentant Maria Scalvini giver en tryghed i hverdagen for Freja Pultz Johansen
Foto: Mark Knudsen/Monsun

"Man kan altid komme til Maria"

For Freja Pultz Johansen er det afgørende at være medlem af en fagforening, der er synlig på arbejdspladsen.

”Jeg har stor glæde af Maria”, erklærer social og sundhedsassistent Freja Pultz Johansen.

Hun har sagt ja til at besøge FOA SOSU på Godthåbsvej for at fortælle om, hvorfor det er vigtigt for hende at have en tillidsrepræsentant.

Til hverdag er Freja Pultz Johansen ikke en, der render fagforeningen på dørene. I stedet for benytter hun sig af, at FOA SOSU hver eneste dag er til stede på hendes arbejdsplads i form af Maria Scalvini, der er lokal tillidsrepræsentant.

Kan mærke energi og opbakning

”Man kan altid komme til Maria, hvis der er noget arbejdsmæssigt”, fortæller Freja, der har stor respekt for Maria Scalvinis indsats, uanset om den falder ud til Frejas fordel.

”Vores første møde var meget positivt. Jeg var utilfreds med en lokalaftale, og selvom Maria ikke kunne hjælpe, følte jeg hun lyttede og tog mine synspunkter alvorligt. Jeg har kunnet komme til hende med de mindste ting, og hun har altid været parat til at tage den hele vejen. Jeg føler virkelig, at hun taler min sag”, fortæller Freja.

”Jeg har haft Maria med til møder med min leder, og selv når hun ikke siger noget, kan jeg mærke hendes energi og opbakning. Jeg føler mig set og hørt som medlem. Hvis Maria ikke lige er i nærheden – for eksempel, hvis jeg er i nattevagt – så ved jeg, at jeg kan sende hende en mail når som helst, og at hun svarer, så snart hun ser beskeden”. 

Stærkere sammen

På sin mors opfordring blev Freja Pultz Johansen medlem af FOA SOSU med det samme, da hun startede på uddannelsen, og hun har fra begyndelsen talt fagforeningens sag.

”Jeg talte meget med mine klassekammerater om, hvorfor de skulle melde sig ind”, fortæller Freja, der blandt andet lokkede med det sociale fællesskab i FOA Ungdom, hvor hun selv var aktiv.

Men også en gammel familiehistorie er kommet på banen, når hun har forklaret andre, hvorfor man er stærkere sammen:

”Min morfar var karl på en gård i 1930’erne. På et tidspunkt blev han sparket i hovedet af en hest. Bondemanden gav ham bare besked på, at han skulle rejse sig op og arbejde videre, og det betød, at han led af kronisk hovedpine resten af livet. Jeg tror, det havde gjort en forskel, hvis han havde haft en god og synlig tillidsrepræsentant, der havde kunnet tale hans sag”.

 


 

Er du OK?

En OK fagforening

I to uger i september deltager FOA sammen med en række andre faglige organisationer i kampagnen ”TR i OK fagforeninger”.

En OK-fagforening er en fagforening, der indgår overenskomst (OK), og som kender dit fag og din branche.

OK-fagforeninger er repræsenteret på arbejdspladserne af lokale tillidsrepræsentanter, der hjælper, hvis du har spørgsmål om for eksempel løn eller arbejdstid. Og hvis der opstår problemer, kan tillidsrepræsentanten tage sagen op over for ledelsen. Tillidsrepræsentanten kan også hjælpe, hvis du bliver syg eller får andre problemer, som har med arbejdet at gøre.

Kontakt FOA SOSU, hvis du er i tvivl om, hvem der er din tillidsrepræsentant.