"Jeg håber, de har husket os"

Social- og sundhedsassistent Linda Lundqvist håber, at indsatsen under pandemien vil smitte af på lønnen.

”Jeg elsker stjernestunderne med beboerne. Jeg elsker at lære en beboers livshistorie at kende og at forsøge at leve mig ind i, hvilket menneske hun har været som mor eller i sit arbejdsliv. Jeg går hjem hver dag og føler, at jeg har været noget for andre. Tænk at få lov at betyde så meget for et menneskes liv”.

Social- og sundhedsassistent Linda Lundqvist er bærer af så meget faglig stolthed og kærlighed til faget, at man ikke kan undgå at blive smittet. Det oplevede tilhørerne, da hun gik på talerstolen på efterårets generalforsamling i fagforeningen - og da bladet en måned senere er på besøg, er kærligheden intakt.

Linda Lundqvist lægger ikke skjul på, at det har været mere end hårdt at knokle under en pandemi, men selv corona kan hun smile ad.

”Beboerne siger, ”hvad er der med hende corona?” Hun er blevet en dame, og vi er enige om, at hun skal fyres”, ler hun.

Historien om Else

”Da Mette (Frederiksen, red.) i foråret sagde, at alle skulle gå hjem, undtagen dem, der arbejdede i kritiske funktioner, tænkte jeg ”Yes, det er mig!”, siger Linda Lundqvist og løfter armene op over hovedet.

”Jeg tænkte, at nu skulle vi rigtig ud at vise, at vi er vigtige for samfundet. Det gjorde vi, og folk klappede ad os. Men så kom historien om Else, og om hvordan hun blev behandlet på et plejecenter i Aarhus og så var det det, der løb med opmærksomheden. Den historie kunne ikke være kommet på et værre tidspunkt”.

Også tiden har gnavet i den positive opmærksomhed, der regnede ned over frontmedarbejderne i pandemiens begyndelse, mener hun.

”Det virker som om, folk er blevet trætte af at høre om de der helte i sundhedsvæsnet”, siger Linda Lundqvist, der dog ikke brug for folkets hyldest for at tro på sit eget værd.

”Det her har styrket min bevidsthed om, at jeg har et vigtigt job. Man kan undvære biografer og restauranter, men os kan man ikke undvære. Jeg håber, at arbejdsgiverne har husket det under overenskomstforhandlingerne”.