Tillidsrepræsentant Lone Gitte Hansen har været en uvurderlig støtte, mener Lise-Lotte Andersen, der her skærer det ud i pap for fotografen.
Foto: Henrik Frydkjær

"Uden Lone ved jeg ikke, hvor jeg havde været i dag"

Torsdag blev Lise-Lotte udskrevet efter tre ugers indlæggelse med meningitis og en blodprop, og mandag ville hendes leder have hende tilbage på arbejde. Lise-Lotte Andersen priser sig lykkelig over at have en tillidsrepræsentant, der tog kampen på hendes vegne.

Efteråret 2018 gjorde ikke noget godt for social- og sundhedshjælper Lise-Lotte Andersen

I oktober røg hun på hospitalet med meningitis. Og som om en enkelt livstruende diagnose ikke var nok, fik hun en blodprop under indlæggelsen.

Efter tre uger på hospitalet var det derfor en noget udmattet Lise-Lotte Andersen, der kunne vende hjem – langt fra i samme form, som hun havde haft tre uger forinden, og med følelses- og kraftløshed i venstre side, hvor blodproppen havde ramt.

”Jeg kom hjem en torsdag, og allerede mandag morgen havde jeg min daværende chef i røret, der ville aftale et møde. Hvis jeg ikke magtede at tage ind på arbejdspladsen, ville han komme hjem til mig”, fortæller Lise-Lotte Andersen.

Samme dag fik hun en sms fra sin tillidsrepræsentant, Lone Gitte Hansen, der ville vide, om hun var ok.

”Lone skrev, at jeg endelig skulle kontakte hende, hvis der var problemer med ledelsen i forhold til min sygemelding, og dér måtte jeg jo så svare, at han allerede havde været i røret”.

Skulle starte med det samme

Udspillet fra Lise-Lotte Andersens leder var, at hun skulle begynde på sit arbejde som vagtplanlægger med det samme.

”Han ville sørge for, at jeg kunne blive hentet i taxa eller arbejde hjemme, men det kunne jeg slet ikke overskue. Jeg havde været bevidstløs og i livsfare få uger før, og jeg var slet ikke klar til at starte på arbejde. Jeg var simpelthen så træt og skulle også passe min genoptræning tre gange om ugen”, siger Lise-Lotte Andersen.

Havde det ikke været for Lone Gitte Hansen, ved Lise-Lotte Andersen ikke, hvor hun havde været i dag.

”Lone sagde fra over for min leder. Hun skubbede på, så jeg fik en mulighedserklæring fra lægen med en sygemelding, og hun gik med til opfølgningssamtalerne på jobcenteret. Jeg ved slet ikke, hvordan jeg skulle have klaret det uden hende. Jeg ville nok bare have nikket ja til det hele”.

Vendte langsomt tilbage

Først i slutningen af januar var Lise-Lotte Andersen kommet sig så meget, at hun langsomt kunne vende tilbage til arbejdspladsen, og også her fik hun hjælp af sin tillidsrepræsentant.

Lone Gitte Hansen sørgede for, at der blev lavet en aftale med jobcenteret, så der kunne trappes stille og roligt op, indtil Lise-Lotte Andersen i juni 2019 var fuldt raskmeldt.

”Det var en kæmpe støtte at have Lone med under hele forløbet. Som lokal tillidsrepræsentant kender hun både arbejdspladsen og de relevante love og paragraffer. Hvis hun ikke havde været der, er jeg sikker på, at jeg havde mistet mit job”, siger Lise-Lotte Andersen og fortsætter:

”De billige fagforeninger, der reklamerer i radioen, har ingen tillidsrepræsentanter. Jeg kunne aldrig drømme om ikke at være medlem af en rigtig fagforening. Det har jeg lært af min far”.

 

Læs om Anita Hansen og Tina Larsen, der også er lykkelige for at være bakket op af en lokal tillidsrepræsentant