Anita Hansens tillidsrepræsentant er aldrig længere end en opringning væk.
Foto: Henrik Frydkjær

"Det giver en enorm tryghed"


De to har aldrig mødt hinanden, men alligevel roser Anita Hansen sin tillidsrepræsentant til skyerne.

Anita Hansen er eneste social-og sundhedsassistent på barselsgangen på Hvidovre Hospital.

Selvom det kollegiale fællesskab med jordemødre og sygeplejersker ikke fejler spor, savner hun indimellem at kunne hente opbakning i sin egen faggruppe, når der er brug for, at ting bliver sagt højt.

”Jeg er ikke sådan en, der holder min mund. Når jeg synes, at ressourcer og krav ikke hænger sammen, og vi løber så stærk, at vi ikke har ressourcer til familien, når vi kommer hjem, så råber jeg op”.

Har aldrig mødt hinanden

Anita Hansen har aldrig mødt sin tillidsrepræsentant, Anita Slovic. Men hun føler alligevel, at tillidsrepræsentanten står bag hende, når hun siger, hvad hun mener.

”Jeg skrev til Anita, hvordan situationen er, og det betyder meget at vide, at hun bakker op og følger med løbende, så jeg ikke står helt alene, hvis der skulle opstå problemer”, fortæller Anita Hansen.

Anita Slovic arbejder på fødegangen og Anita Hansen på barselsgangen. Selvom de ikke kender hinanden, har Anita Slovic, fra hun trådte til som tillidsrepræsentant, været synlig i Anita Hansens bevidsthed.

”Da Anita tiltrådte skrev hun rundt til os alle sammen og præsenterede sig selv og fortalte, hvad hun kunne hjælpe os med. Vi har fra starten kunnet mærke, at hun er en, der tør tage kampen op, hvis det bliver nødvendigt”, fortæller Anita Hansen.

”Hun skriver tit og spørger, hvordan vi har det, og minder os om, at hun er der. Det var derfor helt naturligt at hive fat i hende, da jeg syntes, jeg havde brug for opbakning. Det er super fantastisk, at hun selv er på fødegangen og derfor ved, hvor travlt vi har”.

"Det giver en enorm tryghed at have en lokal tillidsrepræsentant, der er så engageret, og som man ved, står bag en, når man føler, man står lidt alene”.

 

Læs om Lise-Lotte Andersen og Tina Larsen, der også er lykkelige for at være bakket op af en lokal tillidsrepræsentant