Tak for tilliden

Formand Tina Græsteds leder fra medlemsbladet FOA SOSU nr. 3, 2020

Den 27. august godkendte FOA SOSUs medlemmer valget af mig som fagforeningens formand på en ekstraordinær generalforsamling.

Det er jeg naturligvis taknemmelig for og stolt af, men først og fremmest er jeg ydmyg over for det ansvar, der følger med.

Men det skræmmer mig ikke. Efter fire år som næstformand og før det tre år som faglig sekretær ved jeg, hvad jeg går ind til.

Jeg ved, at I har høje forventninger til jeres fagforening, og jeg ved, at fagforeningens medarbejdere og tillidsvalgte er i stand til at indfri dem og hver eneste dag er der for medlemmer, der har brug for vores hjælp.

Det er det, I nu har sat mig i spidsen for, men det er noget, vi gør sammen, for FOA SOSU er et fællesskab, og det er i fællesskabet vi viser vores styrke.

Den styrke har vi brug for, både når vi sammen skal kæmpe for bedre løn og arbejdsforhold under de kommende forhandlinger om nye overenskomster for offentligt ansatte og i mødet med hverdagens udfordringer på de enkelte arbejdspladser.

Jeg er fuld af gåpåmod, men der er dog også en anden følelse, der trænger sig på.

Da jeg satte mig i formandsstolen, sagde jeg nemlig samtidig farvel til vores tidligere formand Mari-Ann Petersen, der nu er gået på pension.

Mari-Ann vil blive savnet som en god ven og kollega, men først og fremmest som en meget kompetent og stærkt engageret formand. Det er nogle store sko, jeg skal fylde ud.

Tak, Mari-Ann, for dit store arbejde for FOA SOSU gennem mange år, og endnu engang tak til jer alle sammen for den tillid, I har vist mig.