Trues af patienter

Det er et problem, at patienter har adgang til medarbejderes fulde navn gennem sundhedsplatformen, mener ansatte i Region Hovedstadens psykiatri.

”Jeg ved hvor du bor”.

Det kan lyde som en vittighed eller en tom trussel, men for ansatte i psykiatrien, er det indimellem ramme alvor.

I et indslag på TV2 Lorry fortæller blandt andre FOA SOSUs fællestillidsrepræsentant Lisbeth Glaven, hvordan patienter har stalket medarbejdere på sociale medier og sågar tændt bål i opgangen på den ansattes bopæl.

Ikke i orden

Siden 2013 har de ansatte i Region Hovedstaden kunnet fravælge at have deres efternavn på uniformens navneskilt.

Men når de dokumenterer i sundhedsplatformen, sker det med anvendelse af fulde navn, der efterfølgende er synligt for patienterne via MinSundhedsplatform.dk og Sundhed.dk

”Det er ikke i orden, at man risikerer at blive chikaneret i sit privatliv, fordi man er offentligt ansat”, udtaler Lisbeth Glaven.

Navn bør sløres

En løsning kunne være, at dokumentation i sundhedsplatformen sker ved anvendelse af initialer, tjenestenummer eller lignende, mener både Lisbeth Glaven og fællestillidsrepræsentant for psykiatriens sygeplejersker, Rikke Bondorf.

Region Hovedstadens HR-direktør, Martin Magelund Rasmussen, oplyser til TV2 Lorry, at lignende forslag har været diskuteret, men at man fra regionens side indtil videre prioriterer så meget åbenhed som muligt.

> Læs også: Regionspolitikere skal drøfte trusler