Elev Eleni Schønnemann, FOA SOSUs generalforsamling 2019

Foto: Brian Berg

Pas på eleverne

Som elev er man stolt af sit fag, men også sårbar.

Det var social- og sundhedsassistent-elev Eleni Schønnemann, der høstede aftenens største bifald, da der den 20. november var generalforsamling i FOA SOSU.

Samtlige knap 400 tilstedeværende i salen rejste sig for at klappe hende ned fra talerstolen efter et bevægende indlæg om stolthed og sårbarhed.

”Jeg er afsindigt stolt over at være her i aften og over at være i det her fag. Jeg er SÅ stolt over at være SOSU”, indledte hun.

Hård tone

Men stolthed er ikke nok, og Eleni Schønnemann opfordrede derfor sine uddannede kolleger til at have øje for elevernes trivsel.

”Når vi kommer ud i praktikken, står vi afsindigt sårbart. Det er vigtigt, at vi passer på hinanden, uanset om vi er uddannede eller ej, for vi udfører alle sammen et stort stykke arbejde”, mindede hun om.

Eleni Schønnemann fortalte, hvordan mange af hendes klassekammerater overvejer at forlade uddannelsen efter at have været ude i den første praktik, hvor eleverne føler sig overladt til sig selv og ofte møder en hård tone fra deres uddannede kolleger.

Fællesskabet er vigtigt

Når der alligevel er grund til at blive i faget, er det fordi det udover at være hårdt også er fantastisk, understregede hun.

”Når en borger siger ”tak fordi du var her”, føler jeg, jeg har gjort en forskel. Jeg har gjort noget, som et menneske vil huske mig for. Det er stort”, sagde Eleni Scønnemann og skuede ud over den fyldte sal:

”Hold da op hvor er I seje! Jeg er så glad for at være sammen med jer. For jeg ved, hvor hårdt det kan være, og jeg ved, hvor vigtigt det er, at vi har et stærkt fællesskab”.

Det var her salen rejste sig op, og der blev klappet længe, før næste taler kunne få ørenlyd.

 

Læs også formand Mari-Ann Petersens beretning til generalforsamlingen

Se, hvem generalforsamlingen valgte til FOA SOSUs bestyrelse