Opråb: Vi skal ikke arbejde, til vi er slidt ned

61 ledere fra faglige organisationer, heriblandt FOA Social- og sundhedsafdelingen, står sammen bag et krav om at opsige Velfærdsforliget inden folketingsvalget den 5. juni.

I en avis-annonce kræver 61 fagforeningsledere, at det såkaldte ”Velfærdsforlig” opsiges. Blandt medunderskriverne er formand for FOA Social- og Sundhedsafdelingen, Mari-Ann Petersen.

Velfærdsforliget, der blev indgået i 2006 af den daværende borgerlige regering, Socialdemokratiet, DF og De Radikale, betyder blandt andet, at pensionsalderen skal stige løbende i takt med levealderen.

I annoncen, der blandt andet bringes i dagens udgave af Ekstra Bladet, glæder de faglige ledere sig over, at alle partier på Christiansborg vil gøre noget for de nedslidte, men slår fast, at de fremlagte forslag ikke løser problemet.

Allerede nu tvinges mange ud af arbejdsmarkedet, fordi de ikke kan holde til arbejdet, og med den stigende pensionsalder bliver problemet kun større, mener de.

Fagforeningslederne kræver, at stigningerne i pensionsalderen stoppes. Desuden skal der indføres rettigheder til tidligere tilbagetrækning på dagpengesats ud fra objektive kriterier, og der skal være lettere adgang til førtidspension.

Foruden Ekstra Bladet bringes annoncen også i Jyllands Posten.