Værdig tilbagetrækning er kun et spørgsmål om prioritering

Selvfølgelig er der råd til at stoppe stigningen i pensionsalderen og prioritere en værdig tilbagetrækning, sagde FOA SOSUs formand Mari-Ann Petersen, da hun gik på talerstolen til FOAs kongres.

”Med beslutningerne i Velfærdsforliget om den fortsat stigende pensionsalder kan unge i dag se frem til at skulle arbejde, til de er 74 år. Hvad i al verden fik nogen til at stemme for det!?”

Formand for FOA SOSU, Mari-Ann Petersen var klar i mælet da hun gik på talerstolen foran de ca. 600 delegerede til FOAs kongres: Velfærdsforliget skal opsiges.

”Velfærdsforliget har aldrig været i orden, og årene siden med den ene forringelse efter den anden har kun gjort det værre” sagde Mari-Ann Petersen.

Efterlønnen er forringet – seniorførtidspensionen kom ikke til at virke – sygedagpenge og dagpengesystemet er forringet”.

”Et stadigt hårdere arbejdsmarked har slidt alt for mange ned, og tvunget dem ud af arbejdsmarkedet – og på hvilke vilkår? Efter at have slidt folk ned, får de ikke engang en værdig tilbagetrækning - de trækkes i årevis rundt i diverse systemer, og når de i sidste ende endelig kan få lov til at trække sig tilbage, er det ikke engang på rimelige økonomiske vilkår”.

Der kan findes mange milliarder

Sådan skal det selvfølgelig ikke være, konstaterede Mari-Ann Petersen.

Alle skal have ret til mange gode år efter et langt arbejdsliv, og der kan sagtens blive råd til at opsige velfærdsforliget, mente hun.

”Der kan snildt findes mange milliarder kroner bare ved at rulle skattelettelserne under den borgerlige regering tilbage. Skattelettelser som først og fremmest har været til fordel for dem, der i forvejen har mest”.

”Det er ene og alene en politisk beslutning – det drejer sig om, hvem vi prioriterer. Tilskud og skattelettelser til de velhavende? Eller mennesker der har et langt arbejdsliv bag sig?”