Giv velfærden en hånd

Fagforeningen opfordrer til, at man giver velfærden en hånd, når der stemmes til folketingsvalget.

I FOA Social- og sundhedsafdelingens 18 kommuner stiger antallet af ældre over 75 år i løbet af næste valgperiode (4 år) i gennemsnit med 24 procent.  For at fastholde det nuværende serviceniveau, burde udgifterne til ældre stige med omkring 2,2 procent om året.

Regeringens målsætning er en vækst i den offentlige sektor på 0,3 procent. Med den målsætning vil de 18 kommuner tilsammen allerede i 2020 komme til at mangle en kvart milliard kroner til ældreplejen, sammenlignet med i dag.

Velfærden kan derfor mildt sagt bruge en hjælpende hånd, og fagforeningen opfordrer derfor til, at man tænker på velfærden, når man står i stemmeboksen i forbindelse med folketingsvalget.

Plakater til 18 kommuner

Vi har regnet på, hvor mange penge der kommer til at mangle i hver enkelt af de 18 kommuner i fagforeningens område, hvis ikke velfærden får en hånd. Det er ikke småpenge, og det kommer til at gå ud over både borgere og arbejdsmiljø.

Hvor mange penge der er tale om i hver enkelt kommune fremgår en række plakater, fagforeningen har fået fremstillet til ophængning i kommunerne i forbindelse med valgkampen.

Plakaterne, der opfordrer til at give velfærden en hånd i stemmeboksen, er sendt ud til arbejdspladserne via tillidsrepræsentanterne.

Regionen

Også til det regionale område er der fremstillet en plakat.

Her lyder budskabet, at sundhedsvæsnet står over for store udfordringer i form af blandt andet stigende udgifter og mangel på personale, men at regeringens udspil til sundhedsreform er den forkerte medicin.

Sundhedsvæsnet har i stedet brug for en faglighedsreform, hvor medarbejderens kompetencer kommer i spil, hvor opgaver og ressourcer hænger sammen, og hvor medarbejdere tiltrækkes, fastholdes og udvikles gennem trivsel, godt arbejdsmiljø og plads til fagligheden.

 

Læs desuden formand Mari-Ann Petersens leder i medlemsbladet FOA SOSU

Video: Hør hvordan fagforeningens politiske ledelse definerer velfærd

 

Print ud og hæng op

Hvis tillidsrepræsentanten ikke allerede har været forbi med en plakat til den lokale opslagstavle, kan du finde de enkelte plakater og printe dem ud via linkene herunder.