En levende fagforening

Formand Mari-Ann Petersens leder fra medlemsbladet FOA SOSU nr. 4 2019

Nogle ser medlemskab af en fagforening som en forsikring. Fagforeningen er ikke noget, man tænker så meget over i det daglige, men skulle man komme i vanskeligheder i forbindelse med sit arbejde, ved man, at den er der - klar til at hjælpe.

Men fagforeningen er langt mere end en forsikring. Fagforeningen er dig og mig - et fællesskab, hvor vi med fællesskabets styrke passer på hinanden.

Den årlige generalforsamling er et af de tidspunkter, hvor fællesskabet folder sig allertydeligst ud, når medlemmer i alle aldre og fra alle vores faggrupper kommer fra nær og fjern for at være med.

I år finder generalforsamlingen sted den 20. november, og jeg glæder mig!

Jeg glæder mig til at være sammen med jer og til at fortælle jer, hvad vi på Godthåbsvej har fået tiden til at gå med i det seneste år, siden vi var sammen sidst.

Og ikke mindst glæder jeg mig til, at I fortæller os i politisk ledelse og i bestyrelsen, i hvilken retning I mener, vi skal gå i de kommende år, og hvad vi særligt skal lægge vægt på i kampen for vores allesammens løn, arbejdsvilkår og velfærd.

Generalforsamlingen er fagforeningens øverste myndighed, men i det daglige udpeges retningen af bestyrelsen.

I skrivende stund har fem medlemmer meldt sig som kandidater til to ledige bestyrelsesposter. Og måske når der at komme flere inden fristens udløb, der ligger efter deadline på dette blad.

Under alle omstændigheder kan vi allerede nu konstatere, at vi har en fagforening med et stort demokratisk overskud.

Det er langt fra tilfældet alle steder, og vi kan derfor med god ret være stolte af, at vi i FOA SOSU har et levende demokrati med medlemmer, der står i kø for at være med helt inde i maskinrummet.

Den 20. november skal vi stå i kø - først til buffeten og derefter forhåbentlig til talerstolen.

Hvis du endnu ikke har tilmeldt dig, så gør det nu – så vi kan stå sammen.