Foto: Anne Guldager

Hjemmehjælperen er ældre end borgerne

Anna-Lise Bundgaard har trods sine 74 år ingen planer om at stoppe med sit arbejde som hjemmehjælper i Gentofte Kommune.

Farvel og tak. Sådan lyder det ofte til fleksjobbere, når de fylder 65 år og fleksjobordningen udløber.

Men ikke i Anna-Lise Bundgaards tilfælde.

Anna-Lise Bundgaard, der er hjemmehjælper i Gentofte Kommune, ville nemlig gerne blive ved med at arbejde, og da arbejdspladsen også meget gerne ville beholde hende, fik hun en aftale om at hun kunne fortsætte på halv tid på almindelige vilkår i stedet for at skifte fleksjobbet ud med en tilværelse som pensionist.

Det er efterhånden ved at være længe siden, og i dag er Anna-Lise Bundgaard 74 år. Men selvom hun dermed er er ældre end nogle af de borgere, hun hjælper, har hun stadig ingen planer om at gå på pension.

”Hvorfor skulle jeg det? Jeg er glad for mit job og har et meget nært forhold til de borgere, jeg kommer hos; de bliver jo næsten familie Jeg elsker mit job og er også i ret god form. Jeg kan godt være lidt træt om morgenen, men det går over, lige så snart jeg kommer på arbejde”.

Hækletøj og kampsport

Anna-Lise Bundgaard sidder sjældent stille men er ofte på farten mellem jobbet i Gentofte, lejligheden i Brøndby Strand og kolonihaven på Amager, og hun har en cykel hvert sted.

Hun tæller skridt og dyrker yoga hver dag hjemme i stue, og i årenes løb har hun dyrket både Tai Chi QiGong og sågar kampsporten Kung Fu.

”Jeg var i 50’erne, da jeg fik lyst til at starte til Kung Fu og blev meget overrasket, da det viste sig, at jeg var eneste kvinde blandt 17 unge mænd”, griner Anna-Lise Bundgaard, der holder hænderne beskæftiget ved at hækle, når hun for en sjælden gangs skyld er nødt til at sidde stille.

Hækletøjet er ofte trøstemus til kollegernes børn, og apropos mus, er det længe siden, Anna-Lise Bundgaard til en MUS-samtale er blevet spurgt, hvornår hun har tænkt sig at holde op med at arbejde.

”Det har de vist opgivet”, griner hun.