Energisk talent med overblik

Anja Vittarp er trods sine kun 23 år allerede mange gange blevet spurgt, om hun har ambitioner om at blive leder. Ambitioner har hun masser af, men de handler mest om at være en dygtig social- og sundhedsassistent og en god kollega.

Social- og sundhedsassistent Anja Vittarp nåede kun at have en enkelt måned som nyansat basisassistent på Plejecentret Kastanjehusene i København, før hun blev spurgt, om ikke hun havde lyst til at blive teamkoordinator.

Det sagde hun ja til og er derfor trods sine kun 23 år sparringspartner for afdelingslederen i ”D-huset”, som afdelingen hedder. Hun tager uniform på sammen med sine kolleger hver dag og er en del af den daglige pleje, men har derudover et særligt ansvar for at sikre kvaliteten og gå forrest, når der skal implementeres og udvikles nyt.

”Jeg tror, jeg blev spurgt, om jeg ville være teamkoordinator, fordi de opgaver, der ligger i funktionen, var mange af dem, jeg tog naturligt”, mener Anja Vittarp, der i foråret fik en ekstra anerkendelse som et af årets 100 velfærdstalenter udvalgt af pensionsselskabet Pensam og FOA Ungdom.

Vil ikke være leder

Anja Vittarp beskriver sig selv som ”et kassemenneske” med hang til struktur og et talent for organisering. Flere gange er hun blevet spurgt, om ikke det skal føre i retning af en lederstilling, men umiddelbart er det ikke ledelse, der trækker. 

”Jeg er blevet spurgt om det utrolig mange gange af både gamle og nuværende kolleger, men jeg kender min leders opgaver, og jeg har ikke lyst til at bytte”, griner hun.

”Da jeg blev teamkoordinator gjorde jeg meget ud af, at det ikke gjorde mig til leder. Jeg er en kollega, og jeg får lov at være en kollega”.  

Det betyder dog ikke, at hun ikke har en holdning til, hvordan man bør lede, og hun har prøvet både utrolig dårlig og rigtig god ledelse, fortæller hun.

”Min nuværende leder er den mest fantastiske leder i verden. Hun viser os tillid og er interesseret i at lære mig og mine kolleger at kende som mennesker”.

Blevet bedre til at holde fri

Det var en af Anja Vittarps kolleger, en nattevagt, der nominerede hende som et af de 100 velfærdstalenter, blandt andet med ordene ”en fantastisk, ung kollega med et stort overblik, som er dygtig og kompetent og arbejder energisk”.

”Jeg har altid arbejdet meget og ofte haft mere end ét job. På et tidspunkt blev det lidt for meget, fordi jeg sagde ja til for mange opgaver og blev for tilgængelig hjemme. Men jeg er blevet bedre til at holde fri, og sidste år havde jeg for første gang nogensinde tre ugers sammenhængende ferie”, siger Anja Vittarp, der dog understreger, at hun mener det, når hun siger til kolleger, at de bare kan ringe.

”Jeg ved, at det gør en stor forskel for eksempel for en nyansat, at der er en, man kan spørge, hvis man kommer i tvivl. Det forstyrrer mig ikke at blive ringet op, og jeg kan sagtens finde tilbage til at holde fri bagefter”.

 

Læs om to andre rollemodeller her

 


 

Velfærdens Talent 100

Pensionsselskabet Pensam og FOA Ungdom udvælger hvert år 100 unge ansatte i hjemmeplejen, psykiatrien, dagsinstitutioner og andre velfærdsområder fra hele landet, nomineret af kolleger og ledere. De udvalgte får titlen som Velfærdens Talent 100.