En af de mange, mange mindeværdige dage foran Forligsinstistitutionen, hvor vi ventede på et overenskomstresultat, mens vi viste, at vi stod sammen.

Tak for et uforglemmeligt år

Formand Mari-Ann Petersens nytårshilsen til medlemmerne

Kære medlemmer!

På falderebet til 2019 skal I have en tak for året, der gik.

Tak fordi I var med til at gøre 2018 til et særligt år i fagbevægelsen. Et år, som jeg personligt aldrig vil glemme, fordi vi under forårets overenskomstforhandlinger for alvor fik vist sammenholdets styrke.

Jeg kommer aldrig til at glemme menneskehavet, da vi demonstrerede på Bertel Thorvaldsens plads i april. Synet af FOA-medlemmer i gule veste, læger i hvide kitler, pædagoger med pink kasketter, djøffere i grønt osv. Vi var der allesammen, og vi ville det samme - sammen. 

Jeg kommer heller aldrig til at glemme dagene foran 'Forligsen', hvor vi ventede, sang, råbte, frøs, ventede igen og til sidst jublede. Sammen.  

Arbejdsgiverne så, hvor meget vi kan, når vi er mange, og de fik ikke lov at splitte os ad.  

2019 har potentiale til at blive et lige så skelsættende år. Ikke mindst fordi vi skal til folketingsvalg.  

I fagforeningen blander vi os ikke i, hvor du sætter dit kryds. Men vi vil gøre vores til, at velfærd bliver en vigtig del af valgkampen.   

Vi skal vælge, om vi vil have mere eller mindre sundhedsvæsen, mere eller mindre ældrepleje – om vi vil have velfærd eller skattelettelser.  

Politikerne skal måles på deres vilje til at prioritere velfærden, ikke på deres evne til at spille befolkningsgrupper ud mod hinanden.  

Sammen gør vi forskellen.  

Glædelig jul og godt nytår!