Ny lederuddannelse

Københavns Erhvervsakademi har i samarbejde med FOA Social- og Sundhedsafdelingen tilrettelagt en ny uddannelse om ledelse i sundhedsvæsnet.

"Ledelse i Sundhedsvæsnet " er en ny uddannelse på akademiniveau målrettet social- og sundhedsassistenter, der har mindst to års relevant ledelseserfaring.

Uddannelsen, der bliver åben for tilmelding i løbet af 2018, er tilrettelagt i samarbejde med FOA Social- og Sundhedsafdelingen og præsenteres på et møde i fagforeningen den 21. februar.

Lige midt i hverdagen

FOA Social- og Sundhedsafdelingen har arbejdet målrettet for, at der kunne etableres en lederuddannelse målrettet social- og sundhedsassistenter, fortæller faglig sekretær med ansvar for lederområdet, Maria Kim Konstantinidou.

"Der er ca. 200 af vores medlemmer, der ledere med personaleansvar, og en endnu større gruppe, der har ledelsesopgaver eller går med en leder i maven. De er medlemmer hos os, fordi ledelse og fag hænger stærkt sammen i sundhedsvæsnet, og derfor er det fantastisk, at der nu også er en lederuddannelse, der tager udgangspunkt lige midt i hverdagen, dér hvor vores faglighed udfolder sig", mener hun.

Uddannelsens indhold

Med akademiuddannelsen i ledelse i sundhedsvæsenet får deltagerne blandt andet værktøjer til at håndtere forandringsprocesser, kvalitetsudvikle og evaluere praksisnære problemstillinger, styrke samarbejdssituationer og gennemføre svære samtaler.

Undervisningen, der finder sted i Hellerup, tilrettelægges med udgangspunkt i problemstillinger fra deltagernes egen hverdag.

Henholdsvis Den Regionale Kompetencefond og Den Kommunale Kompetencefond yder tilskud til uddannelsen, og fagforeningen hjælper gerne med ansøgningen.