Tillidsrepræsentanter klar til eventuel konflikt i forbindelse med OK18
FOA SOSUs tillidsrepræsentanter meldte sig allerede i februar klar til konflikt, hvis det skulle blive nødvendigt.
Foto: Mark Knudsen/Monsun

OK18: FOA SOSUs medlemmer sagde stort JA

Afstemningen om OK18 er slut. Resultatet blev et overvældende flertal for et ja og ikke mindst en overvældende stemmeprocent.

Hele 95,4 procent af FOA Social- og Sundhedsafdelingens medlemmer har stemt ja til de nye overenskomster. I FOA på landsplan satte 95,1 procent af medlemmerne kryds ud for ja.

Også antallet af medlemmer, der har valgt at bruge deres stemme, er overvældende. I FOA Social- og Sundhedsafdelingen blev stemmeprocenten på 62,6 den højeste nogensinde.

Samlet set fik FOA en stemmeprocent på 65,02.

En rigtig fagforening

Selvom det ikke lykkedes fagforeningen at score præmien til FOA-afdelingen med den højeste stemmeprocent, der blev vundet af FOA Lillebælt, er formand Mari-Ann Petersen overvældet over, at så mange medlemmer har været inde og stemme.

”Under hele overenskomstforløbet har der været et fantastisk engagement blandt vores medlemmer. Tillidsrepræsentanterne stod nærmest i kø for at få deres arbejdspladser udtaget til strejke, og medlemmerne har bakket op hele vejen. Det er det engagement, der nu afspejler sig i stemmeprocenten”.

”Vi har talt overenskomster og den danske model som aldrig før, og det er blevet tydeligt for medlemmerne, at der med medlemskabet af en rigtig fagforening følger en ret til at stemme om overenskomsten, som man skylder både sig selv og fællesskabet at benytte”, mener Mari-Ann Petersen.

Bedste argument

På FOA SOSUs facebook-side har under afstemningen været en konkurrence om, hvem der kunne komme med det bedste argument for at stemme.

At vælge ét blandt de mange gode bidrag viste sig så svært at der blev trukket lod, og her blev vinderen Betina Grønkjær Petersen, hvis argument var ”I en rigtig fagforening er der indflydelse og demokrati”.