Fagforeningens nye T-shirts skal bruges igen og igen, for der er nok at kæmpe for, lød det fra formand Mari-Ann Petersen (th)

Hjælper det overhovedet et dyt?

Hvad skal det gøre godt for at trykke et hav af T-shirts og kasketter, og hvorfor står de på gaden i Rødovre og beder om et dyt?

T-shirts i kassevis, stabler af kasketter og store poser med badges.

Der var gang i udleveringen af merchandise, da tillidsrepræsentanterne fredag den 6. april var til møde i fagforeningen for at snakke om, hvordan man ude i kommuner og på sygehuse kan skabe opmærksomhed om overenskomstforhandlingerne og en eventuel konflikt.

De mange T-shirt, kasketter m.v. skal gøre FOA SOSUs medlemmer synlige, når de i forbindelse med demonstrationer og happenings kæmper for den fælles sag, forklarede formand Mari-Ann Petersen de mere end 130 fremmødte tillidsrepræsentanter.

”Det er med vilje, at der ikke står noget om OK18 på de nye T-shirts. Tanken er, at de skal bruges igen og igen, for der er simpelthen så mange ting, der ikke er i orden, og som vi derfor skal ud at kæmpe for”.

Brok, brok, brok hjælper ikke

Konsulent Tina Malene Hansen fra Forbundet gav med en engageret peptalk tillidsrepræsentanterne sit bud på, hvorfor det er vigtigt at gå på gaden og skabe synlighed omkring sit budskab.

”Brok, brok, brok hjælper ikke, men det gør brok, brok, handling”, som hun sagde og tilføjede, at hun altid har betragtet FOA Social- og Sundhedsafdelingen som en handlekraftig afdeling, der ikke er bleg for at gå på gaden.

Aktivisme får arbejdsgiverne til at lytte, lød hendes budskab. Det øger offentlighedens opmærksomhed i forhold til sagen, og det synliggør opbakningen.

Dyt i Rødovre

Allerede mandagen efter mødet kunne man se både Tina Malene Hansens budskaber og det nye merchandise udfoldet i Rødovre, hvor et hold af morgenfriske aktivister gik på gaden. Her fik de masser af dyt og også klemt med cykelklokkerne fra forbipasserende, der på denne måde blev mindet om, at der er en overenskomstkamp i gang.