Under konflikten lønnes de berørte af fagforeningen, og dagens arbejde kan måske bestå i for eksempel deltagelse i en demonstration.

Fremmøde og fravær under konflikt

At konflikte er også et arbejde, og der er regler for fremmøde.

Mens vi er i konflikt, er det på de arbejdspladser, der er udtaget til lockout eller strejke, FOA som er arbejdsgiver og udbetaler løn til medlemmerne.

Derfor skal de konfliktende medlemmer hver dag registreres, så der er styr på, hvem der er mødt frem til deres ”konfliktarbejde” og hvem der er udeblevet.

Er man af den ene eller anden grund ikke i stand til at møde frem, skal tillidsrepræsentanten have besked i forvejen.

Pasningsproblemer

I FOA Social- og Sundhedsafdelingen er det vedtaget, at retten til barn syg fortsat gælder, selvom ens arbejdsplads er ramt af konflikt. Dette er ikke tilfældet i alle FOA-afdelinger, og du kan derfor have læst noget andet et andet sted.

Man kan derimod ikke få konfliktunderstøttelse, hvis man bliver hjemme, fordi daginstitutionen er konfliktramt, og man ikke kan få passet sit barn.

Beder man sig fritaget for arbejde i nødberedskabet på grund af pasningsproblemer, skal man i stedet for møde frem til strejkeaktivitet sammen med barnet.

Heller ikke problemer med den offentlige transport vil uden videre kunne godkendes som grund til ikke at møde op til registrering. I disse tilfælde skal der tages individuel stilling i fagforeningen.