Foto: Mark Knudsen/Monsun

"Jeg kan rigtig godt lide at det er MIT show"

Sabrina Nava er 30 år og social- og sundhedshjælperelev i Albertslund Kommune

Hvad laver du?

Jeg er social- og sundhedshjælperelev i hjemmeplejen i Værkstedsgården i Albertslund Kommune. Jeg gik egentlig i gang med hjælperuddannelsen for senere at blive assistent og arbejde på et hospital, men lige nu tænker jeg ikke at tage den videre. Jeg er blevet glad for at være i hjemmeplejen, og jeg er også lidt skoletræt. Desuden har jeg to små børn, så der er meget, der skal gå op. Nu vil jeg bare gerne være færdig og i gang med mit arbejdsliv.

Hvad har du lavet før?

Jeg er sprunget lidt fra uddannelse til uddannelse.  Jeg er uddannet pædagogisk assistent, men det var svært at få arbejde. Jeg valgte den her vej, fordi jeg har en mormor, jeg har taget mig meget af, og i det hele taget er en person, der gerne vil være noget for andre. Det her fag er perfekt til mig.

Hvordan var dit første møde med hjemmeplejen?

De var meget søde og tog godt imod mig, men min vejleder var der ikke, så de første dage kørte jeg med en afløser. Det var lidt overvældende, og jeg kan huske, at jeg tænkte ’hold da op, det går stærkt’. Men på den anden side var det måske meget godt at snuse til det ved at komme lidt rundt til nogle forskellige i stedet for at få de faste borgere allerede den første dag.

Har du en god vejleder?

Ja, det har jeg. Hun kender mig og ved, at hun godt kan udfordre mig, og at jeg nok selv skal sige til. Hun lader mig selv komme på banen. Jeg kan godt lide selvstændigheden.

Hvad er det bedste ved at være i hjemmeplejen?

Det er netop det, at man arbejder selvstændigt. Selvfølgelig er det også hyggeligt, når der indimellem er nogen, der skal liftes, så vi er to, men jeg kan godt lide at arbejde alene og vide, at det er mig, der gør forskellen for borgerne. Jeg kan rigtig godt lide, at det er mit show. Jeg har ikke været på et plejehjem, men forestiller mig, at dér er man omgivet af andre hele tiden. På den anden side behøver man ikke at cykle så meget, så måske vil jeg også kunne lide at være på plejehjem.

Er der en borger, der har gjort særligt indtryk?

Jeg har en borger, der meget hurtigt viste mig tillid og sagde, at hun ville ønske, det var mig, der kom hver dag. Jeg har spekuleret meget over, om det bare er sådan, hun er som person, eller om det er mig, der er god. Jeg tror, det er mig.

Har du mødt nogle fordomme om dit valg af uddannelse?

Man møder jo indimellem nogle, der tror, vi kun tørrer numser. Så ruller jeg frem med et helt foredrag om alt det, vi også gør. Men jeg spørger også, om ikke de selv vil ønske, at der er nogen til at tørre dem, når de får brug for det.