Foto: Troels Juel

Handicaphjælperne har fået et kollegialt fællesskab

Det første møde i Netværk for Handicaphjælpere afslørede et stort behov for faglig og kollegial sparring. Temaet for næste møde er arbejdsmiljø.

”Et arbejdsmarked præget af lovløshed”. Sådan beskrev en handicaphjælper det, da FOA Social- og Sundhedsafdelingen den 6. december afholdt stiftende møde i et nyt Netværk for Handicaphjælpere.

Mødet skulle tage temperaturen på handicaphjælpernes behov for et fagligt og kollegialt fællesskab, og det stod hurtigt klart, at behovet i den grad er til stede.

De tilstedeværende fortalte om frustrationer omkring lav løn, lange vagter, dårligt arbejdsmiljø, utilstrækkelig lovgivning osv., men også om et arbejde, hvor man virkelig får lov at gøre en forskel.

Fra brok til handling

Antallet af deltagere i det første møde bar præg af, at netværket er nyt og forholdsvis ukendt, men håbet er, at mange flere vil slutte sig til, og at også handicaphjælpere, der ikke tidligere har været medlemmer af FOA, vil kunne se værdien af fællesskabet.

Som konsulent Troels Juel formulerede det: ”Hvis vi skal gå fra frustrationer til politiske krav – fra brok til handling, skal vi være så mange som muligt”.

Det er netværket selv, der beslutter, hvilke emner der skal på dagsordenen for de kommende møder. Næste møde finder sted den 17. januar kl. 15-16.30, og temaet er arbejdsmiljø.