Foto: Mark Knudsen/Monsun

"Nu må det være slut!"

Formand for Social- og Sundhedsafdelingen, Mari-Ann Petersen talte for et stuvende fuldt telt ved fagforeningens 1. maj-arrangement.

”I stedet for besparelser er der brug for tid til kvalitet – der er brug for tid og ressourcer til faglighed og omsorg. Og der er brug for anerkendelse af den kæmpe forskel FOAs medlemmer gør hver eneste dag. Også en anerkendelse, der kan mærkes på lønnen”.

Formand for FOA Social- og Sundhedsafdelingen, Mari-Ann Petersen, brugte sin tale ved fagforeningens 1. maj-arrangement til at varme op under de kommende forhandlinger om en ny overenskomst i 2018.

Jubilæet skal fejres

2018 er ti-året for konflikten i 2008, hvor medlemmer i region og kommuner strejkede i ugevis for en ordentlig løn. 10 år er jubilæum, og det skal fejres, mente Mari-Ann Petersen.

”Den bedste måde at fejre det på er igen at stille krav om en ordentlig løn. Der har ikke været de store lønstigninger i mange år – vores løn er stadig lav – kvindefagenes løn halter stadig meget bagefter – vores faglighed og ansvar vurderes simpelthen ikke højt nok, når der skal forhandles løn. Nu må det være slut! Vi sagde fra og kæmpede for 10 år siden. Det kan vi helt sikkert gøre igen!”

Fest i teltet

Mari-Ann Petersen talte for et stuvende fuldt telt. Flere end 200 medlemmer havde taget imod fagforeningens invitation til at fejre arbejdernes internationale kampdag med fælles morgenmad, taler og ikke mindst fællessang.

Derefter gik det i samlet flok, inklusive klapvogne og rollatorer, mod Fælledparken.

Læs Mari-Ann Petersens tale