Velfærdskampen nytter!

Omprioriteringsbidraget er blevet fjernet fra de kommunale budgetter fra 2017. Desværre er der fortsat kommunale besparelser i vente. Derfor; tag til Velfærdsalliancens "Larme-Demo" i dag kl. 16.00 foran finansministeriet

”Det er en stor sejr, at omprioriteringsbidraget bliver fjernet fra de kommunale budgetter fra 2017. Det betyder færre velfærdsforringelser, og samtidig viser det, at det nytter at kæmpe. Det er en stor sejr for den folkelige bevægelse som Velfærdsalliancen satte i gang”, udtaler Mari-Ann Petersen, formand for FOA Social- og Sundhedsafdelingen, efter at Kommunernes Landsforening og Venstre-regeringen i fredags indgik en aftale om kommunernes økonomi for 2017.

Men til trods for de gode takter i den nye økonomiaftale, så er der fortsat besparelser i vente. Omprioriteringsbidraget med besparelser på omkring 2,4 milliarder kroner er nemlig blevet erstattet med et krav om en årlig effektivisering på én milliard kroner. Kommunerne får fortsat færre penge, og det betyder, at der stadig skal spares på budgetterne og at ansatte i kommunerne vil blive fyret.

”Der er desværre fortsat behov for, at vi siger fra overfor de planlagte besparelser i kommunerne. Så jeg vil opfordre alle til at støtte dagens ”Larme-Demonstration” foran finansministeriet ved Christiansborg Slotsplads. Vi mødes ved trappen kl. 16.00!”, opfordrer Mari-Ann Petersen.

 

NB: Omprioriteringsbidraget: I forbindelse med økonomiforhandlingerne i sommeren 2015 gennemtrumfede Venstre-regeringen, at kommunerne skulle skære én procent af de kommunale budgetter i årene 2016 til 2019, så regeringen selv kan prioritere pengene. Én procent svarede i 2016 til 2,4 milliarder kroner.