Overfald på Sundbygård

Beboer på det socialpsykiatriske bocenter Sundbygård i København overfaldt i nat en medarbejder med kniv. Overfaldet blev heldigvis afværget af kollega. Fagforeningen mener regeringen skal handle nu, så medarbejdere og beboere kan være trygge

I nat blev en medarbejder på bocenter Sundbygård i København overfaldet af en beboer med kniv. Men heldigvis var der en kollega, der kunne hjælpe og afværge overfaldet. Medarbejderen blev alene snittet overfladisk med kniven.

"Vi er alle enormt lettet over, at overfaldet blev afværget. Det er simpelthen ikke i orden, at de mest syge i vores samfund ikke kan blive indlagt på psykiatrisk afdeling, når de selv kan mærke, at det er nødvendigt. De skal have den nødvendige hjælp, når de har behov for det eller når personalet på de socialpsykiatriske bocentre vurdere, at der er behov", siger faglig sekretær Charlotte von Mehren fra FOA Social- og Sundhedsafdelingen og tilføjer:

"Ellers frygter jeg, at vi kommer til at opleve endnu flere forsøg på alvorlige overfald og drab på medarbejdere og beboere på bocentrene. Nu må regeringen på banen!".

Læs om overfaldet på Avisen.dk