FOA er det helt rigtige valg. Ingen hjælp at hente i "Det Faglig Hus"

FOA Roskilde valgte helt udtagelsesvis at hjælpe i denne sag.

FOA Roskilde har gentagne gange fået henvendelser om, at "Det Faglige Hus" ikke kan hjælpe, når der er brug for det.

Denne sag viser, hvor vigtigt det er at være medlem af den rigtige fagforening, altså den som kender dine arbejdsområder, løn- og ansættelsesvilkår, og som har retten til at forhandle din sag. Det er fagforeningen, der har lavet overenskomsten der har retten til at forhandle. Ingen andre fagforeninger eller "fagforretninger" har denne ret.

Dette indlæg fra vores nye medlem viser med al tydelighed, hvor vigtigt det er.

Med venlig hilsen
Bo Viktor Jensen
Afdelingsformand

 

Hvorfor jeg skiftede fra "Det Faglig Hus" til FOA Roskilde

Den 15. marts 2017 fandt jeg ud af at jeg var gravid. Jeg var lykkelig! Efter "rusen" var faldet, skulle jeg jo finde ud af en hel masse praktiske ting i forhold til barsel. Jeg var ansat som timelønnet tilkaldevikar, dog med et gennemsnitligt timeantal på 22 timer ugentligt.
Jeg kontaktede derfor "Det Faglige Hus" for netop at høre om, hvad min rettigheder var, og hvad jeg var berettiget til.

Jeg blev stillet om de første 3 gange, og blev kastet rundt mellem den "faglige afdeling" og A-kassen. I alt blev jeg stillet om 5 gange på én opringning! Forklarede min situation 5 gange! Jeg blev mere og mere frustreret da det eneste de kunne, var at læse op af overenskomsten, spørge ind til hvad der stod i mit ansættelsesbrev, og citere det jeg læste op.

Velvidende om, at jeg informerede dem om at jeg gennemsnitligt har 22 timer om ugen, og at jeg ofte fik tildelt vagter ude i fremtiden, fik det dem ikke til at gøre opmærksom på at der var noget galt. At blive kastet rundt i systemet på den måde, og ikke kunne få et konkret svar på hvad jeg faktisk er berettiget til, var dybt frustrerende. 

Jeg meldte mig derefter ud, og meldte mig ind i FOA Roskilde.

Den første telefoniske samtale jeg havde med FOA Roskilde, var med afdelingsformand Bo Viktor. Han sendte mig med samme videre til en faglig konsulent, der vidste noget om det område, jeg havde brug for hjælp til. Han fortalte mig, at han umiddelbart mente, at jeg burde være fastansat på minimum 20 timer, og dermed ville jeg være berettiget til at være omfattet af de kommunale regler på barselsområdet, som bl.a. giver løn under store dele af barslen. Jeg sendte en masse timesedler og lønsedler til ham, og derefter tog han en forhandling med min arbejdsgiver.

Forhandlingen endte med at jeg blev fastansat med det samme, og fik desuden kr. 600,- om måneden i lønstigning, samt 2 års anciennitet.

Så jeg har i den grad fundet ud af, hvor vigtigt det er at være medlem af den rigtig fagforening, og ikke "Det Faglig Hus".

Jeg vil, ud fra min egen erfaring, på kraftigste anbefale at man melder sig ind i den rigtige fagforening.

Helene Prip Pedersen