FOA forhandler lønnen


”Jeg nåede faktisk, at glemme det lidt igen”

Lotte arbejder som pædagogmedhjælper, og blev af sin fællestillidsrepræsentant Tobias L. Pedersen indstillet til en lønstigning i 2019.

En lønstigning som arbejdsgiver i første omgang ikke var enig i, og derfor blev Lottes sag, sammen med seks andre sager, starten på et længere forløb, hvor Tobias i samarbejde med FOA Nordsjælland, og til sidste FOAs forbund, forhandlede sig gennem det fagretslige system.

”Jeg kan godt forstå, at vores medlemmer kan synes, at en lønforhandling tager lang tid. Men når man holder fast og går hele vejen gennem systemet, så tager det tid fordi det involverer møder både med arbejdsgiver og i nogle tilfælde også forhandlinger med Kommunernes Landsforening.

Og jeg syntes faktisk, at den her forhandling er et godt eksempel på, at det kan betale sig at holde fast”, fortæller Tobias L. Pedersen, som er fællestillidsrepræsentant, for pædagogmedhjælpere og pædagogiske assistenter i Hillerød Kommune.  

”Jeg kan ikke helt huske, hvordan jeg kom i gang med at udfylde lønkompetenceprofilen”, fortæller Lotte. Faktisk havde hun næsten glemt, at der var en lønsag i gang, da hun blev meddelt, at der nu var landet en aftale, der giver løn med tilbagevirkende kraft fra 1/1-2019 og i alt 650 kr. mere om måneden.

Lønnen kommer til udbetaling med december måneds lønudbetaling, og allerede i januar 2020 stiger Lotte igen, da der kommer endnu en lønstigning for alle kommunalt ansatte.

Allerede aftale lønstigninger er:

1. januar 2020

1. april 2020

1. oktober 2020

 

Et medlemskab af FOA Nordsjælland betaler sig!