Nytårskur i FOA Nordsjælland

Den 11. januar 2019 havde FOA Nordsjælland inviteret til nytårskur i afdelingen. Der mødte ca. 45 medlemmer op, som havde en hyggelig eftermiddag.

Til nytårskuren kunne man bl.a. møde FOAs næstformand Thomas Enghausen, som fortalte om vigtigheden af en god trivsel på de danske arbejdspladser.

2019 bliver et år med arbejdsmiljøet øverst på FOAs dagsorden. Arbejdsmiljørepræsentanterne rundt om i landet bruger tid og ressourcer på, at understøtte ledelsens arbejde med at sikre et godt arbejdsmiljø.

Denne store indsats skal synliggøres, og derfor bliver 2019 et år, hvor FOA og resten af Fagbevægelsens Hovedorganisation (LO og FTF) sætter fokus på arbejdsmiljørepræsentanternes rolle og vilkår på arbejdspladserne.

FOAs arbejdsmiljørepræsentanter har i løbet af 2018 deltaget i en undersøgelse, hvor det bl.a. blev klarlagt hvilke problemer de oplever på arbejdspladserne, hvilke barrierer de oplever i arbejdet med arbejdsmiljøet samt hvordan vi som FOA bedst kan hjælpe vores arbejdsmiljørepræsentanter.

Med baggrund i denne undersøgelse, vil FOA udvælge temaer og indsatsområder for kampagnen ”Arbejdsmiljøåret 2019”. Du vil derfor som medlem høre mere om dette emne i løbet af året.

Udover dette kunne Thomas Enghausen også henlede opmærksomheden på det kommende folketingsvalg, der skal afholdes senest den 17. juni 2019. Her vil det vise sig, om Danmark får en ny regering. Allerede tilbage i efteråret 2018 begyndte det at røre på sig med forskellige politiske udspil – muligvis som optakt til det kommende folketingsvalg. Senest kan nævnes Regeringens Sundhedsreform, som du kan læse mere om andetsteds i dette nyhedsbrev.

Ved nytårskuren kunne der i øvrigt også opleves musikalske indslag af duoen Richardt & Kofoed – kendt for at tage udgangspunkt i Kim Larsens sangskat og bagkatalog, som en troværdig hyldest til den for nyligt afdøde sanger Kim Larsen.

Udover at de to leverede sang og musik som at det VAR Kim Larsen, så kan de ikke lade være med at parodiere – og denne gang gik det ud over den nuværende statsminister Lars Løkke Rasmussen – til stor morskab for de fremmødte medlemmer.

Alt i alt var nytårskuren en succes. En succes som FOA Nordsjælland har tænkt sig at gentage.