Har du tid til dit arbejde? - kampagne

Er du nogen sinde mødt tidligt ind på arbejde for lige at nå at få snakket med vagten før dig?

Er du blevet en halv time efter din arbejdsdag sluttede for at få dokumenteret færdigt, eller har du brugt din fritid til indkøb til beboere?

Hvis du kan svare ja til disse eller lignende spørgsmål, så hører du til de mange, der har ”arbejdet gratis” for din arbejdsgiver.

Måske tænker du ikke over, at der lige går en halv time hist og her eller måske oplever du, at det kan være svært at nå det du skal nå, uden at lægge noget ekstra tid.

Uanset hvordan du eller dine kolleger har det med ”gratis arbejde”, så ønsker vi i FOA Nordsjælland at sætte fokus på, at du skal ha’ tid til dit arbejde.

I foråret 2018 igangsatte vi derfor spørgeskemaundersøgelsen ”Arbejder du gratis?”, for at afdække hvor udbredt gratis arbejde er og desuden, hvilke opgaver der typisk bliver løst uden for arbejdstiden.

Nu ved vi, at det for mange af jer er svært altid at nå alle arbejdsopgaver inden for arbejdstiden og at opgaver som journalisering, dokumentation, forberedelse og indkøb nogle gange bliver udført, når I har fri.

Kampagnen ”Har du tid til dit arbejde” bliver skudt i gang den 21. februar og vi håber den giver anledning til, at der rundt omkring på vores arbejdspladser bliver drøftet hvilken kultur for opgaveløsningen man ønsker