Dagplejen i Rudersdal fejrede 50 år

I år fejrer dagplejen i Rudersdal kommune 50 år, og FOA Nordsjælland var inviteret til at være med, da en udstilling med dagplejens værker blev åbnet på Birkerød Bibliotek. I anledningen af, at Rudersdal dagpleje fejrer 50 års fødselsdag i år, har de taget initiativ til en udstilling på hovedbiblioteket i Birkerød. Udstillingen blev åbnet af borgmester Jens Ive, som blandt andet roste dagplejen for de mange års faglige og nærværende indsats.

Børnefamilier i dag har meget forskellige ønsker og behov når det gælder fx valg af dagtilbud. Derfor er det også nødvendigt, at vores kommuner tilbyder forskellige typer dagtilbud - som har hver deres kvaliteter.

Det særlige ved dagplejen er, at de forældre som vælger dette tilbud ofte er meget bevidste om deres valg. Som barn i dagplejen får man en hverdag præget af nærvær, omsorg og udvikling. Der bliver arbejdet med selvhjulpenhed, sociale og motoriske kompetencer og med kreativitet.

Alt dette er tilrettelagt og gennemført af én helt central person – nemlig dagplejeren. En person som med lige dele personlighed, professionalisme og faglighed kan rumme, præcis de behov og det potentiale hvert barn har.

I dagplejen hersker der en særlig kultur, som bliver understøttet af det pædagogiske arbejde med læreplanstemaer og aktiviteter - både i det enkelte hjem og i legestuerne. Forældre, dagplejere, børn og en hel del politikere har set lyset, men af og til mangler dagplejen deres fortjente økonomiske og politiske opbakning.

Myterne om dagplejen popper stadig op hist og her, men enhver, der vil tage sig tid til at besøge en dagplejer eller en legestue vil hurtig opdage, at dagplejen er et unikt pædagogisk dagtilbud.

Mandag den 13. november fejrede Rudersdal Dagpleje 50 års fødselsdag med åbningen af en udstilling på Birkerød Bibliotek. Borgmester Jens Ive var med til åbningen af udstillingen, som byder på eksempler på dagplejebørns kreative udfoldelser.

Stemningsbillede fra den hyggelige åbningsfest, og kig gerne selv forbi udstillingen, der kan ses de kommende uger på Birkerød Bibliotek. 

Se også billeder fra Jens Ive, da han fik overrakt sin nye borgmesterkæde, som børnene havde lavet til ham.

 

Borgmester Jens Ive