Mai Mercado: "Dagplejerne er en uundværlig del af vores vifte af dagtilbud"

Børne- og Socialminister Mai Mercado besøgte i dag Dagplejens Landskonference. Hun understregede at dagplejen også på Christiansborg anses som et vigtigt dagtilbud. Den kommende dagtilbudsreform vil tilgodese dagplejere, som ønsker at tage en pædagogisk uddannelse.

"Dagplejen er en fuldstændig uundværlig del af vores dagtilbud."

 

Sådan indledte Børne- og Socialminister Mai Mercado sit besøg på Dagplejens Landskonference, som foregår de næste to dage.

 

Ministeren pointerede, at hun og de øvrige parter i den kommende dagtilbudsreform arbejder, for at forældre i endnu højere grad end i dag kan få deres ønsker opfyldt, når det gælder valg af dagtilbud.

 

Og i den forbindelse ønsker ministeren, at Dagplejen skal fremstå mere tydelig, blandt andet i form af bedre information til forældrene, så de kender indholdet af de forskellige dagtilbud.

 

Ministeren opfordrede desuden dagplejerne til at gå ud og vise, hvad de kan og vise kommunerne, at Dagplejen er et eftertragtet tilbud af høj kvalitet. "Jeres faggruppe stråler af faglig stolthed, og vi ser jer inde på Christiansborg" sluttede Mai Mercado af.

 

Vi ser frem til en dagtilbudsreform med fokus både på dagplejernes kompetencer og forældrenes ønsker om et dagtilbud målrettet den enkelte families behov.

Mai Mercado