Religion og tro hører til den enkeltes privatliv

Betyder det så, at man ikke må praktisere sin tro i løbet af en undervisningsdag?

Vi ved at det fungerer fint på mange af vores medlemmers praktikpladser, hvor eleverne er omfattet af arbejdspladsens regler. Så hvorfor skulle det ikke kunne fungere når eleverne er på SOPU skolen i Hillerød?

Vi mener, at ønsket om at kunne bede i løbet af en skoledag burde kunne imødekommes af skolerne, hvis både skolens ledelse og undervisere, samt eleverne udviser en passende flexibilitet over for hinanden.

SOPU-skolen burde, i stedet for et forbud, gå i dialog med de muslimske elever og sammen tilrettelægge, hvordan den enkelte elev kan praktisere sin tro uden at forstyrre de andre elever eller dagligdagen på skolen.

Argumentet om at eleverne skulle miste fokus ved at få lov at udføre muslimsk bøn enten i bederum eller på skolens øvrige fællesarealer, klinger hult set i lyset af den positive opmærksomhed, som elevernes forsøg på at ændre reglerne har fået på de sociale medier.

FOA Nordsjælland vil her opfordre SOPU Hillerød til at udvise en smule mere rummelighed overfor sine muslimske elever, som formentlig vil være lige så engagerede og aktive i undervisningen som de elever, der tager en eller flere pauser af den ene eller anden art i løbet af en undervisningsdag.

P.v.a.

FOA Nordsjælland, FOA Frederikssund, FOA Social- og sundhedsafdelingen og LFS

Læs artiklen i BT

http://www.bt.dk/danmark/direktoer-forbyder-muslimsk-boen-i-skoletiden-de-laa-paa-gangene-og-bad?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter