Fredagscafé mod skoletræthed eller måske for skoleglæde?

Sammenhold, sjov, socialt netværk og skoleglæde er nogle af de ord Charlotte Holmskov, Mentor på SOPU Munkeengen i Hillerød, bruger når hun forklarer, hvorfor hun sammen med elevrådet har sat en fredagscafé i værk.

Fredagscafé mod skoletræthed eller måske for skoleglæde?

Sammenhold, sjov, socialt netværk og skoleglæde er nogle af de ord Charlotte Holmskov, Mentor på SOPU Munkeengen i Hillerød, bruger når hun forklarer, hvorfor hun sammen med elevrådet, har sat en fredagscafé i værk.

Lange skoledage på erhvervsuddannelsen, til pædagogisk assistent, eller på grundforløbet Sundhed, Pædagogik og Omsorg, skal krydres med et pusterum, hvor man møder sine klassekammerater, og de andre klasser på en anden måde.

Gratis chips, og billige drikkevarer samt god musik er rammen for det 2 timers pusterum.
 
Selvkørende på andet år
Det er på andet år, at fredagscafeen kører på SOPU Munkeengen.

Det er eleverne selv, der står for planlægningen, og det praktiske i forbindelse med fredagscafeen. Dog med hjælp fra Charlotte, samt Rene der er teknisk serviceassistent på skolen.

Når man selv skal stå for det meste, så har kasseren, formanden og de andre medlemmer af festudvalget, ofte lidt travlt lige op til arrangementet. Der skal reklameres for arrangementet, og sørges for indkøb, pyntes op og bagefter skal der selvfølgelig ryddes op. Der skal aflægges regnskab, samt holdes styr på, hvem der gør hvad.

Det er en lang øvelse i samarbejde og kompromis, men heldigvis tager de andre elever godt imod, og det er alle anstrengelserne værd.

Gode sociale kompetencer
Sektor formand for Pædagogisk Sektor FOA Nordsjælland Rie Hestehave, er særligt glad for de sociale kompetencer som eleverne får ved arrangementerne.
”De får en udvidet forståelse for, hvilken rolle det kollegiale samspil på arbejdspladserne har".

Elevrepræsentanterne får også gode kompetencer med sig, når de er færdige med deres uddannelse. De tager et socialt ansvar for, at de andre elever trives, og det vil i en arbejdsgivers øjne, være en god medarbejder, i forhold til at gøre arbejdsmiljøet attraktivt

At der er stort fokus på skoleglæde, er også noget FOA Nordsjælland i samarbejde med FOA Frederikssund har belønnet.

Læs nyheden om gaven

Festudvalget