Mandags Nyt uge 14

I dag udkommer mandagsnyt igen for en kort bemærkning.

De sidste par uger har vi været ramt af en slem influenza, ligesom I måske selv eller jeres familie og kolleger har været ramt af.

Vi tænker, at det er godt at de fleste af os får fuld løn under sygdom. En sikkerhed som desværre ikke alle har. De medlemmer som arbejder hos et firma uden overenskomst har nødvendigvis ikke denne sikkerhed.

Det er derfor vi som fagforening hele tiden kæmper for rettigheder som bl.a. løn, pension, barsel og ferie. Rettigheder som vi måske ikke går og tænker på hver dag, men som vi bliver opmærksomme på gennem medierne, når vi oplyses om at de pågældende firmaer ikke har ordnede forhold.

Lige for tiden er det Ryan Air der skrives meget om. Her er månedslønnen på kr. 10.000. Medarbejderne skal selv betale for uniformer og skal stå til rådighed, hvis de kaldes på job. Helt uacceptable forhold.

Derfor er det vores opfordring til jer, der arbejder i det offentlige om at stemme om vores overenskomst. I har sikkert fået en mail, en SMS eller et brev, med stemmesedlen. Denne overenskomst giver ex lønstigninger som skulle give stigninger, der ikke bliver spist op af prisstigninger.

Uanset om I vælger at give et Ja eller Nej, så synes vi at I skal stemme. Vi vil også opfordre jer til at få kollegerne til at tage stilling og stemme. Hvis I skulle være så uheldige ikke at have modtaget stemmematerialet, så kontakt os på tlf. 46 97 33 90, så sørger vi for at I modtager materialet. 

Sidste men ikke mindst må I have en rigtig god Påske - både jer der er heldige at holde fri og til jer andre der skal holde samfundet i gang. Vi høres ved igen efter påske.

Afdelingens åbningstider finder I på vores hjemmeside, hvor også vores telefonnumre står opført, hvis I står i en akut situation i Påsken.

God uge til jer alle.

På FOA Nordsjællands vegne

Lene Lindberg
Afdelingsformand