Mandags Nyt uge 9

Denne mandag morgen starter med blæst og kulde, men det må vi tage som en udfordring

En udfordring startede vi også med den 19. februar, da det var dagen, hvor FOA afsendte konfliktvarsel til Cura Pleje.

Det gjorde vi, da vi i flere år har forsøgt at få firmaet i tale, så vi sammen kan aftale en overenskomst for de ansatte. En overenskomst som sikrer de bedst mulige vilkår og løn for de ansatte. Det ønsker firmaet ikke men jeg håber, at vi inden april måned sammen har fundet en løsning.

De ansatte i Cura Pleje er dårligere lønnet, har ikke vilkår som sikrer et fast timetal - altså ved de ansatte ikke, hvor stor en løn de har hver måned. For nogen er opsigelsesvarslet kun på 1 måned.

Med hensyn til pauser, så er der enten slet ikke indlagt pauser, og ellers skal de ansatte selv betale for pauser i tilfælde, hvor der er overskud af tid på en rute – det kan være at en borger i mellemtiden er blevet indlagt eller lignende.

Ja, jeg kunne blive ved med at opremse vilkår, hvor de pågældende ansatte har ringere vilkår, end hvis de fulgte en overenskomst. Så derfor mener FOA, at der skal være overenskomst på lige fod med andre private firmaer, der har overenskomst. Efter vores mening er det heller ikke fair konkurrence, når et firma ikke vil sikre medarbejderne, men i stedet hælder vores skattepenge lige i egne lommer.

Vi håber, at I har forståelse for det vi har sat i gang, men vi er sikre på, at I bakker os op efter de tilkendegivelse vi allerede har fået fra nogle af jer.

Herudover har en anden udfordring været det omtalte udbud i Helsingør Kommune. I dag kan vi slet ikke få armene ned, for sammen med forskellige partier og lokalpolitikere er det lykkedes, at få sat en stopper for udbud af et plejehjem i Helsingør. I sidste øjeblik trak Dansk Folkeparti (DF) sig fra forslaget, så det ikke kan gennemføres – og det siger vi tak for.

Vi har sammen undersøgt og fulgt med i diverse udbud i flere kommuner og må til stadighed sige, at der intet er at hente på dette område. Nu håber vi bare, at andre kommuner finder ud af det samme.

Med hensyn til overenskomstforhandlinger, så blev regionerne også færdige med at indgå overenskomst 2015. Vi afventer nu de sidste afklarende småting, så vi kan få udsendt urafstemningsmaterialet til jer. I skal jo se, hvad det betyder så I kan afgive jeres stemme.

Samlet ser det ud til forbedringer, som vi ikke har set i de sidst 2 overenskomster på grund af den økonomiske krise.

Rigtig god uge til jer alle.

 

På FOA Nordsjællands vegne

Lene Lindberg
Afdelingsformand