Mandags Nyt uge 16

Velkommen til jer alle her på mandagsnyt

Vi har nu overstået den første af en stribe helligdage, nemlig påsken.

Vi håber, at I alle har nydt disse forårsdage, også jer der har måttet arbejde for at holde vores velfærd i gang.

Det kan være svært at finde rundt i, hvilke rettigheder vi hver især har i forbindelse med helligdage. Desværre oplever mange problemer med både aflønningen og afviklingen af helligdagene, og der kommer som sagt flere i den nærmeste fremtid.

Så er du i tvivl, må du endelig kontakte din tillidsrepræsentant eller FOA Nordsjælland, for vi ser desværre mange der ikke bliver aflønnet rigtig samt får afholdt den frihed vi har ret til.

Så er det ved at være sidste chance for at få stemt ved overenskomst 2015, så husk nu at bruge din ret, og få lige mindet dine kolleger om det samme. Vi skal gerne have jer alle med til at træffe et valg, et valg som er vigtigt for vores arbejds- og lønvilkår.

Henover de sidste uger, har vi hørt og set en del om manglende normeringer på ældreområdet. Om hvor mange man har ansvar for, eksempelvis har vi hørt om en nattevagt der har ansvar for 60 borgere. Det er helt uacceptabelt, både for borgerne og for medarbejderen som er helt alene.

Alenearbejde er skadeligt for alle, for hvor kan man dele faglige spørgsmål, kan man komme på toilettet og er der tid til at få lidt mad.

Den manglende normering ses desværre på alle vores velfærdsområder, også når man er ansat til at passe børn. Derfor er FOA gået i dialog om dette dilemma.

Vi håber, at også I har mulighed for at deltage i debatten både på arbejdspladsen og på de sociale medier.

Rigtig god uge til jer alle. 
 
PÅ FOA Nordsjællands vegne

Lene Lindberg
Afdelingsformand