DEBAT: Klog beslutning af Hørsholms seniorudvalg

Inden for de senere år, har vi set en række konkurser inden for ældreplejen. Hver gang det går galt, betyder det en fuldstændig urimelig usikkerhed for de ældre, der har behov for tryghed, pleje og omsorg.

I FOA ser vi alt for mange dygtige medlemmer, der pludselig står uden job, fordi den dumping-pris, som et privat firma gav for at vinde et udbud, var så urealistisk lav, at konkursen var uundgåelig.

Derfor er jeg meget glad for, at social- og seniorudvalget i Hørsholm Kommune har valgt at trække i bremsen og sikre sig, at en eventuel konkurrence udsættelse af plejecentret Margrethelund sker ordentligt.

Vi skal ikke ende med endnu en menneskelig katastrofe, sådan som vi har set i blandt andet Kolding Kommune. Her valgte man i 2013 give opgaven med at drive ældreplejen til de firmaer, der kunne gøre det til den laveste pris.

Det triste resultat taler for sig selv:

I løbet af ganske kort tid gik tre af de fire virksomheder, der vandt ældre-udbuddet, konkurs. Kommunens fik en ekstra regning på 17 millioner kroner, og de ældre måtte trækkes igennem en uværdig tid med dårlig pleje.

Så tak for den kloge beslutning.

Lad os tage ved lære af de mange konkurser på ældreområdet.

Laveste pris bør ikke være afgørende for, hvem der vinder et udbud. Det bør til gengæld kvalitet.