11. december er det FOAs ulighedsdag

FOA sætter fokus på uligheden i Hillerød og Helsingør

I løbet af de sidste 10 år er de rigeste danskere blevet rigere, mens de fattigste er blevet fattigere.  Det går den forkerte vej, mener Fagforbundet FOA, der markerer uligheden over hele Danmark fredag den 11. december.

”Vores medlemmer arbejder med at give velfærd og omsorg for børn, ældre, syge og svage. Derfor har vi også en forpligtelse til at råbe op over for den voksende ulighed, der især rammer de allersvageste i samfundet,” siger Lene Lindberg, afdelingsformand i FOA Nordsjælland.

Ved årtusindeskiftet var der 16.000 fattige i Danmark. I 2013 var der 40.000. I dag står 5.600 af de personer, der har mistet dagpengene siden 2013, helt uden indkomst.

De rigeste danskere lever længere, end de fattige. Samtidig indrettes pensionssystemet i stigende grad til fordel fra folk med de længste uddannelser og pengepungen i orden.

De ufaglærte og faglærte, der kommer tidligt på arbejdsmarkedet, er markant hårdere ramt af den stigende pensionsalder og de manglende muligheder for at trække sig tilbage, inden kroppen siger fra.

FOA Nordsjælland taler om ulighed ved banegårdene i Helsingør og i Hillerød fredag den 11. december fra kl. 6.30

Læs mere om FOAs indsats mod ulighed på
http://www.foa.dk/forbund/temaer/p-aa/ulighed-koster

 

For yderligere oplysninger, kontakt afdelingsformand i FOA Nordsjælland Lene Lindberg på telefon 24 21 56 72