Cura Pleje afviser kritik

Cura Pleje A/S afviser FOAs kritik og så alligevel ikke

Direktør for Cura Pleje A/S Henrik Stæhr tager i svaret i Frederiksborg Amts Avis ikke stilling til lavere løn, og ringere vilkår end de andre udbydere med overenskomst. Henrik Stæhr mener, at FOAs overenskomst har afsæt i offentlig kontekst.

Det undrer faglig sekretær Conny Brynjolf, da FOA har tilsendt Cura Pleje A/S flere forskellige løsningmodeller. Der i blandt muligheden for at tiltræde en offentlig overenskomst, men også Dansk Industris SBA overenskomst, som fx plejefirmaerne Attendo og Aleris har tiltrådt.

Henrik Stæhr fortæller, at man skal kunne konkurrere på en høj faglig kvalitet, som privat udbyder. Det er FOA Nordsjællands afdelingsformand Lene Lindberg meget enig i ”der hvor uenigheden opstår er, at man bruger medarbejderens løn, til at sænke prisen i forhold til de andre udbydere. Det kalder vi for Social dumping”.

FOA Nordsjælland fastholder samtlige udmeldinger fra Frederiksborgs Amts Avis artikel fredag 26. september ”faglig kamp mod privat hjemmeplejefirma”.

Afdelingsformand Lene Lindberg fortæller, at vi stadig er i dialog med kommunerne i de områder, hvor Cura Pleje A/S har godkendelse til at drive fritvalgs hjemmepleje.