Mandags Nyt uge 37

Ugen bringer udfordringer på godt og mindre godt...

Som det plejer, så starter en ny uge igen i dag mandag.

Jeg er sikker på, at ugen vil bringe udfordringer på godt og mindre godt.

Det der optager os en del, er de mange forandringer der er lagt op til i regionen og kommunerne, sikkert fordi alle vores folkevalgte politikere i disse uger forsøger, at få enderne til at nå sammen.

I regionen er der varslet nedlæggelse af over 600 stillinger. Det er mange stillinger, som betyder færre ressourcer til at løse de opgaver, som vi som borgere forventer. Vi ved ikke endnu hvor og hvem det går udover. Vi har fået besked på, at det ikke er så højt et antal der skal afskediges, men det betyder jo at der nedlægges stillinger, så der bliver færre hænder til at udføre arbejdet. Husk nu ikke bare at skrue arbejdstempoet op, for det vil slide på et arbejdsmiljø, som i forvejen er slidt og træt.

I kommunerne ser det ud til, at der vil komme ændringer - især på børneområdet. Det kommer der, fordi familierne i Nordsjællandsområdet desværre ikke får børn nok. Det er trist, både i forhold til vores arbejdspladser, men også i forhold til, at der bliver mindre børn på lang sigt og det er da en dårlig udvikling.

Hold øjne og ører åbne hos din kommune, og hvis du er i tvivl om hvad der er planlagt i din kommune, så tal med din tillidsrepræsentant.

Der siges, at det på ældreområdet ser knapt så slemt ud, men det er ikke rigtigt. Området har fået del i ældremilliarden, så der italesættes at man tager med den ene hånd og giver med den anden hånd.

Et eksempel er, at de fleste kommuner vil udlicitere tøjvask. Det betyder igen færre hænder, men det betyder også at den del der skulle være en del af rehabiliteringen, hvor forsvinder det hen?

Når vi siger, at der sker ændringer på børne- og ældreområdet så betyder det ikke at vores serviceområde, hvor vi har medlemmer der arbejder med vedligeholdes af bl.a. skoler og grønne områder samt madlavning, ikke bliver ramt.

Det var desværre et dystert billede denne mandag, og desværre tror jeg at der sker noget mange steder.

Vi gør alt hvad vi kan, for at sikre jeres stillinger.

På vegne af FOA Nordsjælland

 

Lene Lindberg
Afdelingsformand