Mandags Nyt uge 6

Det er vanskeligt at være uden arbejde og samtidig være syg i Danmark

I weekenden var der Danmarks indsamling.

FOA Nordsjælland er glade og stolte over, at vi gav et bidrag på 10.000 kroner til en indsamling, hvor hjælpen især går til børn.

I denne uge tror jeg, vi vil opleve, at vi må hjælpe og støtte de af vores medlemmer, som er blevet ramt af den nye kontanthjælpsreform. En reform der er trådt i kraft ved årsskiftet og som nogle kommuner ikke har fået styr på, for der er mennesker, der enten er sat ned i ydelse eller slet ikke har fået penge i fredags.

Jeg syntes ikke det er rart at opleve, at vores land hele tiden rammer de svageste i vores samfund.

Jeg er helt med på, at vi ikke kan have et tag-selv-bord, men de mennesker vi stifter bekendtskab med i FOA, fordi de enten er meget syge eller er ramt af arbejdsskader, ja det er ofte de samme der igen rammes på pengepungen.

De har det slemt i forvejen, og det kan være svært at få hverdagen til at hænge sammen og skaffe energi til at se positivt på fremtiden.

Da mine kollegaer og jeg besluttede at gå ind i fagligt arbejde, var det fordi vi, udover at sikre bedre løn og arbejdsvilkår, ville være med til at påvirke at vores dejlige land, hvor der var sammenhold og hvor det er helt naturligt, at vi holdt sammen for at sikre, at de der havde brug for hjælp, ja de fik hjælp når de blev syge eller ledige - at vi også stod sammen om, at alle kunne få hjælp når vi blev syge, gamle eller handicappet og at vi alle har lige ret til uddannelse og andre offentlige ydelser.

Det har været sådan i rigtigt mange år, men jeg syntes ikke det ser ud til at forblive sådan for altid.

Dagpengeperioden er forkortet og det er svært at modtage offentlige ydelser, især hvis man er gift eller er samboende.

I daglig tale lyder det næsten som om, at mange af dem der har brug for hjælp, selv er skyld i det.

Det er bl.a. den udtale vi i fagbevægelsen skal være med til at minimere, for vi mener ikke ret mange syntes det er en nydelse at være på offentlig forsørgelse.

Jeg mener, vi sammen skal forsøge at holde hånden og et sikkerhedsnet under vores samfund.


Håber I er enig i, at vi skal værne om vores samfund

Med venlig hilsen
FOA Nordsjælland


Lene Lindberg
Afdelingsformand