Mandags Nyt uge 45

Regionens og kommunernes økonomiaftaler for 2015 - Beredskabet samles under ét og kommer til at ligge i Fredensborg

Som mange af jer måske allerede oplever, så er der en del dialog om hvad konsekvenserne bliver af regionernes og kommunernes økonomiaftaler for 2015. En hurtig gennemgang viser en del ændringer på området.

Efter FOA Nordsjællands opfattelse, er børneområdet hårdt ramt. Mange politikere fortæller, at det er nødvendigt da børnetallet falder, men er det nu også den eneste sandhed. Vi ser nemlig, at når der lige netop på det område skal ske nedskæringer, så står forældrene sammen og opretter private skoler, private børnepassere samt private daginstitutioner.

Så kan vi spørge os sig selv, om ikke det politiske landskab lukker øjnene og accepterer, at vores velfærd bliver mere og mere privat. Så kan det private tjene penge på det, vi alle sammen i virkeligheden værner om.

For år tilbage var det især sundheds- og ældreområdet, som kom på private hænder, men nu er det stort set alt. Det værste ved det er, at mange af de private der får opgaven, ikke vil organisere sig med overenskomster. Det er trist, fordi der er private der har orden i disse forhold, og for dem bliver det sværere at byde på opgaverne. Vi syntes det vil klæde vores politikere at sikre disse forhold, når de sætter opgaver i udbud, eller vælge de private firmaer der løser velfærdsopgaver og som har en overenskomst.

I denne uge vil der også komme fokus på vores Beredskab, hvor FOA også vil være samarbejdspartner. Det drejer sig i første omgang om, at Helsingør, Allerød, Hørsholm og Rudersdal kommuner går sammen om ét Beredskab. Det betyder, at alle de brandfolk og andre ansatte i disse områder skal være sammen under ét. Ledelsen vil blive i Fredensborg.

Efter denne uge ved vi en hel del mere om, hvordan det nye Beredskab organiseres og hvordan fusioneringen vil foregå. Uanset hvordan, så vil vi sikre bedst mulige vilkår for vores medlemmer.

Vi ønsker jer alle en god uge.

På FOA Nordsjællands vegne

Lene Lindberg
Afdelingsformand