Mandags Nyt uge 18

Så er vi tilbage med mandagsnyt...

Man kan næsten ikke blive andet end glad og positiv i dette smukke nærmest sommerlige vejr – og vi håber, at I nyder det.

Vi håber også at vejret er med os, når vi på torsdag skal holde 1. maj - Arbejdernes Kampdag. Nogen mener ikke, at der er mere for os i fagbevægelsen at kæmpe for, men de tager helt fejl.

Hvorfor siger vi det?

Jo, for vi bør alle stå sammen om kampen for at bibeholde den berømte Danske Model. Modellen er ikke en køn dame eller mand, men en model som giver os retten til at indgå og forhandle overenskomster.

Med det følger også retten til at forsvare vores overenskomster, altså sikre at det vi har aftalt af løn- og arbejdsvilkår, ja det overholdes og kan koste dyrt, hvis det ikke overholdes.

Vi oplever lige som andre fagforeninger, at det er svært at få alle til at være medlem af FOA Nordsjælland og det er trist.

Lige om lidt tager vi fat på at indsamle jeres krav til næste års overenskomst forhandlinger. Det er et stort apparat der skal til, for at vi sammen med de offentlige arbejdsgivere, kan blive enige.

Det går vores kontingent bland andet til, lige som de går til at sikre de bedste tillidsvalgte til at varetage jeres interesser på arbejdspladsen.

Det er altså ikke ligegyldigt, om man er med eller man står udenfor, så andre betaler. Husk også, at det er en del af vores demokrati, at kunne stemme om nye overenskomster.

Jeg mødte en ansat på en stor arbejdsplads forleden og jeg sagde "du er vel med i FOA! Nej sagde hun, jeg er med i en billigere fagforening.

Der er ingen andre end FOA, der kan hjælpe dig, hvis uheldet er ude svarede jeg”.

Det vidste hun ikke, lige som hun heller ikke vidste, at det koster at uddanne tillidsrepræsentanter og forhandle overenskomster.

”Jeg sagde til hende på en venlig måde, at hun faktisk drak kaffe uden at bidrage og betale til kaffekasse” Hun havde aldrig tænkt over det på den måde.

Dagen efter blev hun meldt ind med den begrundelse, at det jeg havde fortalt, havde været en øjenåbner for hende.

Så hvis vi ikke passer på Den Danske Model og står sammen, ja så er vores overenskomster under stort pres og det vil være en katastrofe.

Det er en af de ting vi kæmpe for og fejre den 1. maj, sammen med en del politikkere, som også er vores samarbejdspartnere og det er netop for at bevare Den Danske Model og vores rettigheder.

Så vil nogen sikkert sige, at det kun er de røde partier og ja sådan kan det godt se ud, men jeg tror faktisk at der også findes blå politikkere, som er glade for, at vi har en fagbevægelse i Danmark og i verden.

Det er kun ganske få, der ikke kan se, at det er en fordel. Vi støtter de politikkere og partier, som vil gøre noget for vores faggrupper, uanset farve.

Vi vil herfra ønske alle en festlig 1. maj og vi håber at møde mange af jer i bl.a. Hillerød, på LO-Skolen i Helsingør, hos 3F i Helsingør samt i Allerød og i Birkerød og i Gribskov. Læs mere om 1. maj arrangementerne på vores hjemmeside www.foanordsjaelland.dk

Vi vil måske også møde nogen af jer i Fælledparken og vi håber virkeligt, at det bliver uden fløjter, for i et demokrati skal alle kunne komme til orde, uden chikane.

Venlig hilsen
Lene Lindberg
Afdelingsformand
FOA Nordsjælland
Mobil 24215672